Valheim є гру, зроблену в стилі вікінгів. Вона популярна у всьому світі. Здобула вона популярність за місяць перебування у вільному доступі. Коли відбувся реліз, за 10 діб було реалізовано понад 2 млн копій. Це непоганий показник для нової гри у світі.

Багато геймерів хочуть пограти у Valheim, але бояться, що їхній персональний комп’ютер не потягне цю гру. Щоб не витратити гроші просто так, потрібно зібрати інформацію про рекомендовані та мінімальні системні вимоги. Власникам малопотужних ПК потрібно ознайомитися з порадами та рекомендаціями щодо боротьби з лагами та іншими проблемами.

Мінімальні вимоги

У порівнянні з деякими іншими онлайн-іграми, Валхейм є доступною у плані вимог до системи. Це багато в чому зумовлено текстурами, які виконані піксельно. Саме завдяки цьому гра без будь-яких труднощів може бути запущена на середніх машинах при найбільших установках.

Якщо у розпорядженні геймера знаходиться високоякісний монітор, адаптований для ігор, можна забезпечити чітке зображення з підвищеними показниками продуктивності. Для безперебійної роботи онлайн-ігри потрібно:

  1. Windows 7 або вище.
  2. Місце на вбудованому інформаційному носії 1 Гб.
  3. ЦП на 2 ядра (2,6 ГГц).
  4. Відеокарта підтримує DirectX 11.
  5. RAM щонайменше 4 Гб.

Якщо комп’ютер відповідає описаним вище вимогам, можна розраховувати на гру без зависання і підгальмовування при хорошому дозволі. При цьому гру можна запустити без жодних проблем навіть на персональних комп’ютерах, які були зібрані протягом останніх 10 років. Однак у цьому випадку в залежності від типу машини можуть виникнути проблеми з продуктивністю. Усунути їх допоможуть деякі хитрощі.

Valheim: які системні вимоги потрібні для ПК

Рекомендовані вимоги

Щоб отримати якіснішу картинку, підвищену стабільність, розробники радять грати на ПК, що відповідають рекомендаціям. Для найбільш стабільного функціонування потрібно:

  1. Windows 7 або вище.
  2. Місце на вбудованому інформаційному носії до 1 Гб.
  3. Центральний процесор Intel i5 3.0 ГГц.
  4. Відеокарта, що підтримує DirectX 11. Ідеально підійде NVIDIA GeForce GTX 970.
  5. RAM щонайменше 8 ГБ.

Варто враховувати, що рекомендації не перевищують мінімум. При цьому практично кожен ПК, зроблений протягом останніх 5 років, відповідатиме зазначеному списку рекомендацій. Пізні варіанти ПК NVIDIA GeForce 10 Series зможуть забезпечити високу продуктивність під час гри на максимальних установках. Важливу роль відіграє оперативна пам’ять на 8 ГБ.

Як зрозуміти на що здатний комп’ютер

Деякі користувачі погано розуміються на апаратній частині персонального комп’ютера спочатку потрібно зібрати дані про власну машину. Для цього потрібно виконати простий аналіз із використанням засобів для швидкої діагностики. Щоб виконати необхідні дії, достатньо зробити кілька кліків.

В результаті, користувач дізнається, що є на конкретному ПК. Після цього його потрібно порівняти з зазначеними мінімальними вимогами, що рекомендуються. Щоб зібрати відповідну інформацію, потрібно діяти так:

  1. Знайти рядок пошуку на панелі завдань.
  2. Введіть слово dxdiag, після чого натисніть Enter.
  3. Вибрати dxdiag в результаті, що з’явився.
  4. Дочекатися відкриття параметрів комп’ютера. При виконанні подібної перевірки потрібно розуміти, що на вкладці «Система» є відомості про процесор, а також пам’ять, ОС. Розділ “Дисплей” містить дані щодо відеокарти, відеопам’яті.

Використовуючи згадані програми, користувач зможе дізнатися, який сегмент ПК не відповідає рекомендованим або мінімальним вимогам. На основі отриманої інформації можна сформувати зразкову картину того, як гра працюватиме на конкретній машині при тих чи інших установках.

Як прибрати лаги

Валхейм можна зарахувати до невибагливих ігор. Однак деякі все одно скаржаться на зниження ФПС, а також лаги та зависання. Подібні явища найчастіше зумовлені тривалою грою, повним освоєнням ігрового світу.

При виникненні проблем, що стосуються такого типу, не варто засмучуватися. Щоб вирішити їх ефективно, потрібно виконати кілька простих дій, таких як:

  1. Очищення ПК за допомогою, наприклад, CCleaner.
  2. Оновлення відеодрайверів. Завантажити їх можна з ресурсу розробника за допомогою спеціалізованої програми, такої як Driver Updater.
  3. Перевірка ПК на наявність вірусів.
  4. Оптимізація функціонування за допомогою Advanced System Optimizer.
  5. Вимкнення всіх необов’язкових служб автозавантаження.
  6. Збільшення файлу, що відповідає за підкачування.

Щоб виконати описані дії, не потрібно мати спеціалізовані знання або досвід. Запорукою успіху є чітке виконання необхідних дій у означеній послідовності.

Як підвищити частоту кадрів

Щоб з високою ефективністю вирішити проблему просідання ФПС під час гри, потрібно виконати кілька таких простих дій:

  1. Запустити Steam, зайти у вкладку “Бібліотека”, після чого клацнути на грі.
  2. У вікні, що з’явилося, натиснути «Управління», після чого перейти на вкладку «Перегляд локальних файлів». Після виконання цих дій буде відкрито ігрову папку.
  3. Знайти папку під назвою valheim_Data, зайти до неї.
  4. Знайти config, зайти до нього. Перед текстом додається gfx-enable-gfx-jobs=1, gfx-enable-native-gfx-jobs=1, після чого зберігаються зміни.

Після виконання описаних дій потрібно зайти в Steam, відкрити “Бібліотека”, “Властивості”, після чого знайти параметри пуску. У рядок треба додати -windows-mode exclusive. Після виконання цієї дії потрібно запустити гру, зайти в диспетчер завдань, у якому знайти valheim.exe, клацнути. У вікні потрібно натиснути на «Встановити пріоритет», після чого підвищити його до максимального значення.

Share.

Comments are closed.

Exit mobile version