В ігровому світі Valheim олово грає одну з ключових ролей. Придбати цей ресурс – єдиний спосіб подолати глухий кут при використанні кам’яних або крем’яних інструментів. Тому гравцям треба точно знати:

  • де розташовується олово;
  • навіщо його застосовують;
  • як витягується така сировина.

Що знадобиться для видобутку

Олов’яна руда звичайною киркою в Valheim не добувається. Потрібен удосконалений інструмент, що складається з оленячого рогу. Щоб отримати таку приналежність, треба спочатку здолати боса Ейктюра, який раніше за інших входить у гру. З переможеного противника вивалюється “Твердий ріг” – 1 штуку такого рогу використовують для отримання 1 потужної кирки. Один агресивний олень забезпечить гравця 3 штуками роги. Додатково потрібно заготовити 10 одиниць деревини.

Варто відзначити, що кирка з оленячого рогу – інструмент початкового рівня. За будь-якої можливості слід замінювати її на бронзову, тому що бронза твердіша, надійніша. Ще один факт: із бронзовою киркою можна починати видобувати вже й залізо.

Пошук самих покладів

Але інструмент треба застосовувати лише у певних місцях. Вирушати для збирання олова треба до прибережної частини Чорного лісу. Саме там, серед буків, беріз і ялиць, виявляються бруківки темного сріблястого забарвлення, що зовні нагадують простий камінь. Іноді олов’яні жили групуються, і якщо знайдена одна, поруч може знайтися ще одна чи дві. Перевіривши все узбережжя, гравець неодмінно виявить такий важливий каситер.

Valheim: Пошук, видобуток та застосування олова

Необхідно розуміти, що обстеження Чорного лісу – справа небезпечна. Можна натрапити на різних грейдворфів, тролів і скелетів. Непідготовлені персонажі дуже ризикують. Шукати цінний мінерал слід лише в той момент, коли у гравця з’явиться хоча б мінімальний броньовий захист та зброя.

Використання олова

Набравши руду, можна приступати до її плавки. Отримувати з вихідної сировини зливки дозволить спеціальна піч. Для її спорудження застосовують 20 одиниць каменю та 5 одиниць ядер суртлінгів (їх збирають зі знищених суртлінгів або знаходять у курганах). Отримані зливки дозволяють насамперед крафтити бронзу – переплавлення проводиться знову, але вже разом із міддю. Кожен бронзовий злиток виходить з одного олов’яного та двох мідних.

Бронза дозволить зробити:

  • тісло (потрібне для вдосконалення верстата);
  • ковадло – покращує кузню;
  • вже згадувану бронзову кирку;
  • бочку для бродіння вина та медовухи;
  • мангал на підвісах (тут це не кулінарний атрибут, а світильник та джерело тепла);
  • корисний у землеробстві просапник;
    цвяхи (необхідні у створенні деяких предметів).

Бронза використовується виготовлення круглого щита. З неї можна зробити також комплект обладунків. У Valheim важлива також бронзова сокира, яку цілком можна вважати «продукцією подвійного призначення» – це і інструмент, і зброя. Суто військову функцію мають булави, алебарди, списи, мечі та наконечники стріл.

Share.

Comments are closed.

Exit mobile version