Для виживання у віртуальному світі Valheim, знадобиться крафт. Завдяки ремеслу ви зможете створювати броню, їжу, озброєння та низку інших предметів. Однак, для організації цих процесів необхідні спеціальні інструменти, особливо важливим з яких є верстат. У поданій інструкції ви дізнаєтеся все про його створення та вдосконалення, а також предмети, які на ньому можна виготовити.

Гайд зі створення верстата

Інструкція включає 3 простих кроки.

Створення молота

Спочатку потрібно створити молот. Його виготовлення доступне вже на початку гри, і для нього не знадобиться мати будь-яке обладнання або набір додаткових інструментів.

Використовувати молот можна для:

  • забудови;
  • виробництва меблів;
  • зносу будівель;
  • зведення вогнища.

Крім сказаного, молот стане одним із головних інструментів для виготовлення та вдосконалення верстата.

Щоб створити цей інструмент, знадобиться камінь та деревина. Кількість ресурсів залежить від рівня, на якому ви створюєте молот.

Рівень якості Ресурси Додаткові умови
1 3 деревини та 2 камені Ні
2 1 деревина та 1 камінь Потрібен верстат на 2 рівні (для вдосконалення предмета)
3 2 деревини та 2 камені Необхідний верстат третього рівня (для вдосконалення предмета)

Як бачите, створити молот можна і без залучення верстата до процесу, але покращити предмет без його використання, на жаль, не можна.

Пошук ресурсів для виготовлення верстата

Вам потрібно мати в наявності 10 деревини. Найпростіше шукати гілки, розкидані землі. Однак, ми радимо витратити трохи часу на виготовлення кам’яної сокири, для чого потрібно 4 камені та 5 деревини. Він буде корисним не лише на етапі створення верстата, а й у майбутньому.

Виробництво верстата

Якщо ви хочете отримати верстак, то знадобиться зробити такі кроки.

  1. Вибрати молот для свого персонажа.
  2. Клацніть на праву клавішу миші та увійти в меню будівництва.
  3. Знайти опцію “створення верстата”.
  4. Клікнути по верстату в меню і за допомогою лівої клавіші миші визначити місце його розташування, а потім почати будівництво.

Через кілька секунд ви станете власником верстата, для взаємодії з яким достатньо натиснути кнопку E.

Удосконалення верстата

Поліпшення предмета здійснюється шляхом встановлення біля нього додаткового обладнання, позначеного в меню крафта зіркою. Щоправда, воно доступне лише після створення, для якого потрібні різні ресурси, а також вивчення спеціальних рецептів.

Для розблокування креслень слід збирати ресурси. Після того, як необхідні матеріали будуть у наявності, розблокування рецепта відбудеться в автоматичному режимі.

Через таблицю ми наведемо додаткове обладнання, потрібне для поліпшення верстата.

Valheim: Створюємо і покращуємо верстат

Рівень верстата Найменування додаткового обладнання Ресурси, необхідні для виготовлення додаткового обладнання Корисні дані
2 Колода для рубки 10 деревини та 10 каменю Креслення для створення колоди буде відкрито після того, як ви піднімете кремінь, розташований біля водойм.
3 Дубильний верстат 10 деревини, 15 кременю, 20 уривків шкіри та 5 оленячих шкур Потрібно полювати на оленях. Найчастіше їх пасовища розташовані у лісі чи неподалік водойм.
4 Тесло 10 деревини високої якості та 3 бронзи Деревину високої якості треба видобути з берези. Щоб виготовити бронзу, знадобиться кузня.
5 Полиця з інструментами 4 заліза, 1 деревина високої якості та 4 обсидіани Для пошуку обсидіана слід вирушати в гори, а видобути залізо можна за допомогою плавки металу.

Після створення додаткового обладнання (колоди для рубки) розташовуйте його біля верстата, що миттєво приведе до його поліпшення. Потім створюйте наступні предмети та дотримуйтесь тієї ж схеми.

Важливо! Підвищення рівня верстата є поетапним. Тому всі предмети потрібно розташовувати біля нього послідовно, починаючи колодою для рубки і закінчуючи полицею з інструментами.

Предмети для крафту за допомогою верстата

Для повного розуміння наведемо всю інформацію як простеньких таблиць.

Інструменти

Предмет Потрібний рівень верстата для крафту
Кірка з рогу оленя 1
Кружка 1
Мотика 1
Гарпун безодні 2

Озброєння

Зброя Необхідний рівень верстата для крафту
Крем’яний спис 1
Лук 1
Крем’яний ніж 1
Хороший лук 1
Лезо з прірви 2
Скорбота оленя 2

Броня

Екіпірування Необхідний рівень верстата для крафту
Полотняні штани 1
Полотневий плащ 1
Плащ із оленячої шкіри 2
Шолом зі шкіри 2
Плащ із вовчої шкіри 2
Штани зі шкіри 2
Плащ зі шкіри локса 2
Плащ із льону 2
Туніка зі шкіри 2
Шолом зі шкіри троля 3
Туніка зі шкіри троля 3
Плащ зі шкіри троля 3
Штани зі шкіри троля 3

Щити

Щит Потрібний ур-нь верстата для крафту
Баштовий щит із дерева 1
Щит із дерева 1

Стріли

Стріла Необхідний ур-нь верстата для крафту
Стріла з дерева 1
Стріла з наконечником із кремені 2
Вогняна стріла 2
Отруйна стріла 2
Обсидіанова стріла 3
Крижана стріла 4
Голкова стріла 4

Корисні рекомендації

  1. Оптимально ставити верстат під навісом. Відмінно буде розташувати цей предмет усередині будинку. Адже щоб створювати ігрові предмети з його допомогою, а також виконувати покращення, обов’язково знадобиться притулок. Правда, якщо у ваші плани не входить залишатися в конкретному місці на тривалий час, то ця рекомендація не є обов’язковою умовою. У такому випадку верстат можна розташовувати і зовні.
  2. Верстат допоможе у зборі деревини на початку. Використовуючи предмет, ви можете зносити занедбані будівлі, отримуючи матеріал для крафта, не рубаючи при цьому дерева. Це дуже простий процес, що дозволяє заощадити пристойну кількість часу. Для зносу старої будівлі легко розташуйте верстак біля неї.
  3. Розташовувати предмети можна і за межами області дії верстата. Якщо вам необхідно зробити щось за межами робочого місця, то просто розташуйтеся біля краю позначки пунктиром і почніть будівництво.
  4. Верстат можна прибрати за непотрібністю. Нерідко трапляються ситуації, коли верстат простоює. У такому разі його можна прибрати, розмістивши інший предмет на його місці. Для цього викопайте невелику яму за допомогою кирки та розмістіть у ній верстат. Після цього залишиться лише вирівняти поверхню та розмістити на неї покриття для підлоги.

Більше подробиць про процес гри ви зможете дізнатися, прочитавши інструкцію для новачків у Valheim.

Share.

Comments are closed.

Exit mobile version