Величні гори з заснеженими вершинами – одна з самих суворих локацій в Valheim. Тут мешкає безліч істот, готових відібрати життя у ігрового персонажа. Суворими є і царять тут погодні умови. Щоб не замерзнути на локації, слід ретельно підготуватися і джерело вогню, або скористатися іншими методами боротьби з мінусовими температурами. Саме про них, а також про інші особливості Гор і піде мова в представленій інструкції.

Ресурси, заховані в горах

Гори – це локація, приховує множина корисних ресурсів.

  1. Срібна руда. Матеріал, що зустрічається виключно у Горах. Знайти його можете за допомогою дужки. Скористатися ним можна для крафту:
    • Вовчого нагрудника та захисту ніг;
    • Срібних стріл;
    • Ікла Драугра (цибуля);
    • Лляного плаща;
    • Плаща із шкури бикоящера чи вовка;
    • Драконячого шолома;
    • Ледомору (молот);
    • Срібного щита;
    • Списи з вовчим кликом;
    • Срібного меча.
  2. Деревина. У Горах росте достатня кількість ялиць. Якщо їх зрубати, запас поповниться деревиною. Це матеріал, що використовується у будівництві, виробництві деталей інтер’єру, пари трійки видів озброєння та більшої частини інструментів.
  3. Обсидіан. Зовнішньо схожий на каміння темного кольору з візерунками. Знайти його можна на схилах. Для видобутку потрібна металева кирка. Обсидіан непридатний до плавки з використанням печі та призначається для виготовлення крижаних, обсидіанових, отруєних стріл, а також полиці для інструментів.
  4. Частини кісток. Матеріал, необхідний для крафта плаща та шолома зі шкіри троля, плаща з оленячої шкіри, а також Yuleklapp – жовтого (деталь інтер’єру у житлі).
  5. Вовча шкіра. Випадає з вовків і використовує для виробництва броні, килимка з вовка, а також ліжка та шолома.
  6. Металева руда. Необхідна для переплавки в залізні зливки, які можна використовувати в процесі будівництва, крафт броні та озброєння, а також ряду інших важливих предметів. Однак, металева руда є ресурсом, що рідко зустрічається в Горах. Натрапити на ньому можна в момент пошуку срібла або обсидіану.
  7. Ікло вовка. Застосовується для крафту вовчого захисту ніг та списа.
  8. Вовк. Цей трофей потрібен для утворення плаща із вовчої шкіри.
  9. Морозні залози. Може випасти із дракона. Призначена для створення крижаних стріл та Ледомору.
  10. Дракон. Трофей для крафта драконячого шолома.
  11. Кристал. Може випасти з кам’яного голему. Проте, наразі це насправді марний ресурс, т.к. ігровий процес передбачає крафт предметів з використанням кристалів.

Крім того, гори приховують безліч скринь, у яких знаходиться золото, нами з срібла та інші ресурси, які є корисними в ігровому плані. Шукати скрині необхідно в напіврозбитих будинках з дерева, в кам’яних колодцях або фортах. Останні знаходяться під надійною охороною монстрів.

Монстри, населяючі Гори

При першому знайомстві з Горами може здатись, тут панує повне спокій і відсутнє яка-небудь життя.

Valheim: гайд покрокова інструкція з Гор

Але в реальності це не так, і на території цієї локації зустрічаються різноманітні істоти.

1.Вовк. Здатний нанести значний втрат не тільки ігровому персонажу, але і будівель. Це тварина, можна приручити при правильному підході, отримавши надійного соратника, допомагаючого вести битви з противниками.

2. Фенринг. Темний вовк, що пересувається на задніх кінцівках. Якщо вірити легендам, то саме він є творцем багатьох істот в горах. Це дуже розумний і акуратний монстр, виходить на полювання виключно вночі. Зустрічається досить рідко, але якщо зустріч з ним все ж відбудеться, то ля битви рекомендується використовувати цибуля або потужний молот, активувавши режим підрадиван.

3. Дракони. Діти Моудер. Як і належить драконам, вони літають в небі, але рідко віддаляються на істотну відстань від своїх гнізд. Несуть серйозну небезпеку для недосвідчених гравців. Атакують зверху, тому для відповідної атаки краще всього використовувати Лук. Ближній бій з драконами рідко приносить позитивний результат.

4. Скелети. Створення, мають щити, мечі і луки в своєму арсеналі. Для добро облачених гравців не несуть серйозної небезпеки.

5. Кам’яні големи. У порівнянні з наведеними вище істотами, для големів характерні підвищений дамаг і велику кількість здоров’я. Максимальний збиток ним можна завдати з використанням кирки або інших видів дрібного озброєння. Якщо ви помітите голема здалеку, то краще відбігти від нього на пристойну відстань і почати стрілянину з цибулі звичайними стрілами, т.к. наділені різними здібностями стріли мають проти кам’яних големів нульову ефективність.

Ватажок Гір – Моудер

Четвертим босом-драконом у грі є Моудер, який живе виключно в біомі Гори.

Набути можливість сутички з ним можна, зробивши наступні дії:

  • Повне дослідження Гір і огляд фортів. Є шанс, що в них перебувають вегвізири, вказують на область розташування вівтаря заклику главаря;
  • Знайти 3 яйця в гніздах драконів;
  • Покласти яйця на вівтар;
  • Запустити ритуал заклику.

Необхідно сказати про том, що вага яєць наближений до максимуму, через чого рекомендується здійснювати їх збір для виклику боса попередньо заручившись підтримкою со , звільнивши всі осередки в інвентарі.

Як подолати боса

Вам доведеться зустрітися з дуже непростим суперником. Щоб вийти переможцем з цієї битви, знадобиться мати при собі ряд предметів.

  1. Медовуха, наділяє силою протистояти холоду. Вона забезпечить надійний захист від холодів, що панують у горах.
  2. Лук “Ікло Драугра”. Ідеальне озброєння для битви з босом. Адже частіше всього Моудер перебуває в небі.
  3. Три види страв. М’ясо букоящера, ковбаски і рагу із ріпи. Разом ця їжа наділяє вас 180 одиницями здоров’я, додаючи ще і 130 витривалості.
  4. Набір стріл. Вогняні і з отрутою підходять краще всього. А ось від крижаних рекомендується відмовитися, т.к. вони мають малу ефективність у боротьбі з Моудером.
  5. Вовча броня. Вона збільшить ваш захист, що, в свою чергу, дозволить якісно переносити атаки суперника.
  6. Шолом дракона. Ідеальне доповнення до вовчої броні.
  7. Прокачана булава або молот. Необхідні для ведення бою на ближньої дистанції в моменти, коли Моудер опускатиметься з неба.

Яку тактику обрати

Ваш суперник має три навички.

1. Крижана атака. У момент перебування в повітрі Моудер йде в атаку з використанням сфер з льоду. Потрапляючи на землю вони стають крижаними глибами і перешкоджають швидкому пересування героя. Зважаючи на сказане, вам стає складніше уникати атак. Однак, при правильному підході такі глиби можуть стати і непоганою оборонною спорудою, здатною захистити персонажа від двох інших навичок Моудер.

Увага! За закінченням певного тимчасового проміжку перешкоди з льоду вибухають, що призводить до заподіяння шкоди по площі.

2. Дихання льодом. Від цього вміння можна ухилитися, а в момент, коли противник буде викидати наступний потік крижаного повітря, ви можете наблизитися до неї і нанести. У разі, якщо втекти від дихання льдом не вийде, швидкість переміщення вашого героя буде знижена на 15 сек.

3. Атака кігтями. Коли Моудер приземляється на землю занадто близько до персонажу, він наносить йому значний втрат ударом кігтями. Однак, цю атаку можна блокувати.

Для перемоги над Моудером рекомендується вибрати наступну тактику.

  1. Вести вогонь із цибулі, поки противник знаходиться в стані польоту.
  2. Намагатися минати збитки від крижаної атаки.
  3. Миттєво розбивати перешкоди з льоду.
  4. Швидко залишати місце, де планує сісти Моудер.
  5. Уникати від крижаного дихання і атакувати боса з біч, поки він кастує.

Слід знати і про те, що в момент битви з босом вам не доводиться розраховувати на приручених вовків. Зважаючи на сказане їх не рекомендовано брати з собою. У зворотному випадку всіх здобуде вірна смерть від одного з навичок, якими володіє Моудер.

Винагорода за перемогу

Якщо ви зможете подолати боса, то в будь-якому випадку отримайте наступні предмети.

  1. Сльоза дракона. Використовується для крафту ремісничого столу. Дозволяє набрати доступ до виробництва поліпшеного спорядження.
  2. Моудер. Трофей, розташований на жертовному камені. При його активації персонаж знаходить попутний вітер при плаванні на 5 хвилин. На відновлення трофея потрібно 20 хв.

Як не замерзнути в Горах

Характерною особливістю Гір є який впливає на регулярній основі дебаф “Замерзання”. Якщо не проявити своєчасну реакцію по звільнення від нього, то персонажу почне становитися все холодніше, негативно позначиться на стані його здоров’я. В кінцевому підсумку він просто втратить життя, що приведе як втрату видобування, так і рівня досягнутих умінь.

Щоб не допустити зазначеного сценарію, знадобиться при собі медовуху, що володіє властивістю опиратися холодну. Для її виготовлення необхідні такі інгредієнти:

  • мед у кількості 10 одиниць;
  • 2 туші;
  • 5 чертополохів;
  • 1 очейгрейдворфу.

Крім того, знадобиться і бродильна бочка, де буде готуватися це зілля.

Є і другий метод захисту. Це крафт вовчої броні. Але потрібно знати, що лише плащ і нагрудник дають захист від холоду.

Якщо ви новачок, то краще утриматися від затяжних походів у гори і не заходити в глибину цієї локації. Рекомендується займатися збором ресурсів на невеликій відстань від кордону, не забуваючи регулярно відправлятися до костру для зігріву ігрового персонажу.

Share.

Comments are closed.

Exit mobile version