Основний персонаж гри Valheim прагне виживати. Обмежуватися їжею, водою та особистою бронею не можна. Тільки озброївшись, можна протистояти всіляким небезпечним тваринам. Виникає закономірне питання — що конкретно вибрати, щоб отримати оптимальний результат.

Початковий вибір

Облаштувавши віртуальну майстерню гравець може за допомогою різних ресурсів, зробити різноманітну зброю:

  • меч, сокира;
  • булава, молот, кийок;
  • древкове;
  • спис, цибуля;
  • ніж.

Будь-який вид підходить для боротьби із конкретними ворогами. Оцінити результативність удару дозволяють цифри завданих збитків. Сірі позначення показують повну марність такої зброї. А ось жовті цифри означають, що противнику доводиться несолодко. Ще треба враховувати, яку частину тіла доводиться бити. Починається ігровий процес зі слабкої кам’яної зброї. Просуваючись віртуальним світом, можна виявити все більше варіантів нового озброєння. Поетапно починають працювати з такими матеріалами, як:

  • кремінь;
  • мідь;
  • бронза;
  • залізо;
  • срібло;
  • чорний метал.

Ідеальна зброя за категоріями

Найкращий меч

Основна частина фанатів Valheim вище за інших оцінює мечі на основі чорного металу. Але є проблема — у вихідному вигляді така зброя є недостатньо ефективною. Щоб прокачати або модернізувати його, доведеться придбати кузню 4-го рівня. А довести свою кузню до необхідної кондиції не так просто. Доведеться збирати ресурси та займатися наполегливими покращеннями. Знадобиться 30 одиниць чорного металу, 2 одиниці гарної деревини та 5 одиниць льону.

Valheim: найкраща зброя

Якщо такий задум здається надто важким, можна придивитися до срібного меча. Отримати його простіше, ніж попередній зразок. Важливою властивістю буде посилена шкода духом. Крім кузні 3-ї категорії, знадобляться:

  • 2 одиниці деревини;
  • 3 одиниці уривків шкіри;
  • 5 одиниць заліза;
  • 40 одиниць срібла.

Вибір кинджалів та ножів у Valheim

Тут особливо не акцентують різницю між кинджалом і ножем, звівши їх в одну групу. Така зброя зручна і дозволяє не втрачати так багато витривалості, як меч. Біжучі герої не сповільнюються, що дуже зручно в маневрених сутичках. Щоправда, блокувати удари супротивника і парирувати їх виявиться не так просто.

Гра не рясніє кинджали. Серед тих, що в ній є, особливо добре поводиться «лезо з глибин». Щоб прокачати таку зброю до пристойного рівня, треба почати отримувати хітин, а попередньо вибудувати бойовий корабель, без якого хітин (10 одиниць) недоступний. Крім нього, знадобиться 4 одиниці дерева та 2 одиниці шкіри.

Оптимальний молот

Кувалди у світі Valheim хороші для швидкої та легкої розправи з полчищами ворогів. Вони приголомшують противника праворуч і ліворуч. На відміну від кинджала, проблем із відбиттям та парируванням ударів не виникає. Варто відзначити і значні втрати AOE. Єдина слабкість пов’язані з високої інерцією розмаху. Зате залізна кувалда громить навіть тих ворогів, які зникли за стінами підземних ходів. Крафт такого молота можливий у кузнях другого рівня. Додатково потрібно, крім трофейного Драуга, 4 порції плоті Іміра, 10 порцій древньої кори і 30 порцій заліза.

Вибір списа

Якісне спис може добре колоти противника. Його рекомендують використовувати при атаці тролів. Серед усіх ігрових копій особливо привабливий гарпун прірви, який корисний у сутичці з морськими зміями. Креслення на гарпун безодні знову вимагатиме хітину (30 штук). Ще треба запастися 8 штук добротного дерева і 3 штук шкіри. Зате зробити таку спис можна без будь-якої кузні, просто на верстаті.

Найкраща булава в Valheim

У такій категорії зброї вигідно вирізняється Дикобраз. Він перевершує всі інші булави, які лише доступні гравцям. Це одноручний зразок, що надає як колючий, так і тупий збиток ворогам, що атакуються.

Дикобраз може бути отриманий лише у кузні IV категорії. Для нього знадобиться чимало сировини:

  • 5 одиниць дерева найвищої якості;
  • 5 одиниць голок;
  • 10 одиниць льону;
  • 20 одиниць заліза.

Ідеальна сокира у грі

Саме сокирами доведеться валити дерева, щоб будувати будинки та заготовляти деревину для вдосконалення іншої зброї. Але ці предмети й самі по собі — грізна сила у сутичках із різноманітними супротивниками. Вони ефективно конкурують із мечами. Однак гравці Valheim повинні пам’ятати про відносно повільні помахи.

Освоївши навичку плавки залізних злитків з металобрухту, можна робити бойову сокиру з 35 заліза, 5 шкіри та 30 древньої кори. Така зброя розрахована на застосування у дворучному режимі. Проте скутість двох рук відразу повністю виправдовується тими збитками, які зазнають вороги. Гравцю з бойовою сокирою нема чого побоюватися будь-яких монстрів, наскільки б сильні вони не були.

Древкове озброєння у грі Valheim

У цій категорії беззастережно лідирує алебарда із чорного металу. Дехто навіть вважає її найкращим варіантом ігрової зброї взагалі. В умілих руках алебарда буде чудовою альтернативою сокирам, мечам, булавам, списам і таке інше. Древкова зброя особливо ефективна у боях формату «один на натовп». Воно завдає великої шкоди на неймовірному радіусі, а парірування втричі ефективніше, ніж із кращими іншими зразками. Алебарди роблять із 30 одиниць чорного металу. До них додають 10 штук дерева та 5 штук лляної нитки. Виготовити таку зброю можна у кузнях 4-ї категорії.

Оптимальний вид цибулі

Більшість гравців вважають, що у Valheim немає ніякої цибулі досконалішої за мисливську. Але альтернатива є — це ікл драурга. Саме він приносить найбільшу шкоду серед усієї метальної зброї. Додатковим фактором атаки будуть отруєні стріли.

Ікло драурга роблять з:

  • 10 одиниць слизу та такої ж кількості давньої кори;
  • 20 одиниць срібла;
  • 2 одиниць оленячих шкір.

З ікла драурга найкраще стріляти срібними стрілами. Вони одразу вибивають максимум життєвої сили із супостату. Крижана чи отруєна стріла дає більше відкладеного ефекту, але на ігровому полі бою може не виявитися часу, щоб грати у довгі багатоходівки.

Share.

Comments are closed.

Exit mobile version