Вживання їжі – одна з основних складових успішності персонажів у грі Valheim, оскільки вона є симулятором виживання у відкритому світі, де без їжі живим організмам не вижити. Коли персонаж ситий, у нього відбувається відновлення ХП (Health Points) – додаються окуляри здоров’я, тобто – його витривалість досягає максимального запасу, внаслідок чого йому стають нестрашні бої навіть із дуже сильними та вкрай підступними супротивниками.

Щоб головний герой ставав все сильнішим і сильнішим, у їжі повинні правильно поєднуватися продукти, тому рекомендується витратитися, щоб готувати покращені варіанти страв – це ефективно позначиться на ігрових показниках вашого персонажа.

Valheim: найкраща їжа та рецепти

Даний гайд екшен-пісочниці Вальхейм присвячений огляду найкращої їжі та ідеальним комбінаціям компонентів їжі для ефективної боротьби персонажів зі злом, що загрожує виміру, в якому вони перебувають, успішного полювання на тварин, продуктивного збирання ресурсів, якісного будівництва та облаштування житла.

Найкраща їжа – на стартовій локації біом Луга, супротивник – Ейктюр (рання гра)

Щойно прибувши до Valheim, персонажу (тобто головному герою, гравцю) стає ясно, наскільки позитивний вплив на його стан надає поїдання їжі. На старті (за замовчуванням) він має базовий запас ХП в 25 одиниць. Досягнення найкращого ефекту герою знадобиться з’їсти відразу кілька її видів – у комбінації, а чи не окремо – наприклад, ягід разом із грибами. Максимально сили персонажа зростають при з’їданні одночасно трьох різних видів їжі (більше зазначеної кількості, на жаль, симулятор з’їсти не дозволить) тоді запас його здоров’я складе 110 одиниць.

Врахуйте, що наведену нижче їжу рекомендується вжити напередодні битви з Ейктюром – це перший бос симулятора у вигляді страхітливо величезного оленя, обплутаного ланцюгами, з червоними очима і наелектризованими рогами. Якщо не поїсти – не факт, що чудовисько буде повалено за рахунок базового запасу ХП.

Як їжа та сировина для кулінарії дана локація пропонує головному герою скуштувати в чистому вигляді або приготувати страви з:

  • малини;
  • грибів;
  • м’яса;
  • хвоста нікс.

Де можна розжитися м’ясом та хвостом нікса, і як їх готувати
De mozhna rozzhytysya m’yasom t

  • М’ясо – сирі шматки випадають із кабанів та оленів. Для приготування береться 1 шматок.
  • Хвіст нікса – видобувається з ящірок, які мешкають біля водойм.
  • Для приготування м’яса і хвоста використовується стійка, що вже є в локації, під якою спочатку необхідно розпалити багаття.

Найкраща їжа, коли до бою вступить Стародавній

Стародавнім названо другий бос симулятора Valheim. Зустріч із ним головного героя відбудеться щодо Чорного лісу. У цьому біомі, щоб узяти гору над цим монстром, зміна звичного раціону персонажу не потрібно – слід продовжувати вживати в їжу приготовлені (смажені на багатті) шматки м’яса і цілі хвости нікса.

Секрет підвищення ХП – ягоди вживати не сирими, а у вигляді королівського джему, за рахунок якого (однієї порції) він покращується за показниками:

  • запас здоров’я – збільшується на 30 одиниць;
  • витривалість – зростає на 40 одиниць;
  • регенерація здоров’я – по 2 одиниці на 1 тик.

Увага: тривалість позитивного ефекту – лише 20 хвилин!

Умови для приготування королівського джему та рецепт

  • Використовувати вогнище.
  • Варити в казані (розібрати його можна на кузні).
  • Інгредієнти – малина, чорниця, кожну ягоду береться по 8 штук.

Найкраща їжа – у бою з босом Маса Костей

Масу Костей гравець зустріне в біомі Болота – похмурої, вічно сутінкової, топкої місцевості, що поросла величезними деревами, що затуляють небо, яку населяють суцільно ворожі істоти, і тут без гарного запасу ХП ніяк не обійтися. Бій із третім босом Valheim можна буде виграти, якщо ґрунтовно підкріпитися м’ясом. Тільки воно і залишиться до цього біома в арсеналі персонажа. Рекомендується скористатися рецептами ковбасок та м’ясного рагу з ріпою.

Як готувати, де взяти інгредієнти, пропорції

Для ковбасок:

  • готувати у казані;
  • потрухи (випадають з драугрів (або драугів) – мешканців Болот) – 2 порції;
  • м’ясо (сире, випадає з оленів та кабанів – мешканців біома Луга) – 1 шматок;
  • чортополох (зростає на території Болот) – 4 штуки.

Для рагу:

  • готувати у казані;
  • відшукати насіння ріпи (місцезнаходження – біом Болота), доставити їх на свою земельну ділянку, посадити та самостійно виростити овоч;
  • м’ясо (сире, шматки випадають з оленів та кабанів – мешканців біома Луга) – 3 шматки;
  • ріпа – 1 штука.

Найкраща їжа – щоб здобути перемогу над Моудером

Місце проживання четвертого боса Valheim – біом Гори. У Моудера ціла низка особливостей і переваг перед головним героєм – дракон не тільки може переміщатися повітрям і має величезний запас здоров’я, але й здатний завдати істотної шкоди. Ось чому головному герою потрібно мати підвищений ХП, включаючи витривалість, щоб ухилятися від атак монстра, що літає. Щоб здолати його – потрібно підкріпитися м’ясом бикоящера.

Розжитися м’ясом бикоящера (агресивної рептилії, заросла хутром) можна, відвідавши біом Рівнини – там ці істоти великих розмірів пасуться поодинці, іноді – групами до трьох особин. Якості даного харчового компонента рівноцінні якостям зміїного м’яса, проте, видобувати його простіше, ніж відловлювати морського змія. За морським змієм варто вирушати, якщо грати з друзями (нехай відловлять для вас), або – попередньо самостійно дослідивши біом Океан і видобувши змія там, використовувати як приманку при полюванні на бикоящера.

Найкраща їжа, коли в бій вступає Яглут

У п’ятого боса Valheim Яглута найстрашніший зовнішній вигляд – це верхня половина гігантського скелета, череп якого вінчає корона з мечів. Складність полягає не тільки в тому, щоб здобути гору над ним, а й у підготовці до бою. Перед тим, як поїсти для підвищення ХП, доведеться ще знайти зброю і потужну броню.

Де взяти їжу, як і які страви приготувати

Інгредієнти видобуваються у перерахованих вище біомах, купуються і вирощуються на своїй земельній ділянці, готуються в котлі:

  • кров’яна ковбаса – м’ясо бикоящера 2 шматки (біом Рівнини), будяко 2 штуки (біом Болота);
  • пиріг м’ясний – м’ясо бикоящера 2 шматки (біом Рівнини), морошка 2 штуки (біом Луги);
  • рибні рулети – риба (вудити в Болотах, попередньо накопичити монети, на них купити вудку, знайшовши в біомі Чорний ліс мандрівного торговця на ім’я Хальдор), ячмінне борошно (виростити, зайнявшись сільським господарством).
Share.

Comments are closed.

Exit mobile version