Valheim – гра, де користувачеві протягом усього процесу користувачеві займатиметься збором ресурсів та виробництвом спорядження. Якщо спочатку ще можна використовувати озброєння і обладунки з дерева, які допоможуть витримати натиск ворога, то далі доведеться створювати більш досконале і довговічне озброєння для боротьби з сильнішим ворогом.

Один із таких ресурсів – мідь. Саме з її допомогою можна створити міцніші елементи броні.

Перший крок на шляху до міді – знайти та вудити Ейктюра

Перед відправкою в експедицію на пошуки мідної руди, користувач має знайти і знищити першого ігрового боса Ейктюра. Він «мешкає» на локації Луга. У процесі дослідження території вам на очі трапляться вівтарі, які дозволяють закликати ватажка. Щоб здійснити цю операцію, клієнту необхідно на один жертовний постамент поставити дві голови оленя.

Вбивши Ейктюра, в рюкзаку протагоніста з’явиться твердий ріг – сировина, необхідна для збирання кирки. Незважаючи на багатофункціональність інструменту, нам знадобиться для видобутку мідної руди та олова.

Другий крок – шукаємо мідні жили

У ході дослідження карти Луга, вам не вдасться знайти руду з мідними жилами. Тому після створення інструменту для видобутку сировини необхідно перейти в локацію Чорний ліс. Варто звернути увагу на той факт, що при першому відвідуванні чорного лісу, до користувача підлетить ворон, що говорить.

Valheim: Гайд – як знайти мідь та переплавити у бронзу

Діставшись локації, вам належить дослідити територію в пошуках руди. Тут багато мідних родовищ, тому з їх пошуком проблем не виникне – виглядають вони як великі валуни зеленого відтінку з жовтими жилами. Для отримання детального опису об’єкта просто наведіть на нього курсор миші.

Третій крок – видобуваємо мідь та починаємо підкорення Valheim

Як тільки ви знайдете мідь, доведеться пустити у справу кирку. Щоб видобути заповітний ресурс, доведеться витратити час, але зрештою «камінь» з рудою зруйнується, і ви отримаєте сировину. Залишається лише занурити мідь у рюкзак.

Ряд корисних порад для новачків:

  • У процесі видобутку руди слід стежити за станом інструменту. Якщо він майже зламаний, не варто його «добивати», краще віднесіть його на верстат і зробіть ремонт;
  • Руду простіше збирати після повної руйнації жили. Її шматки можуть у процесі видобутку відкотитися досить далеко від місця видобутку, і щоб не бігати за ними щоразу, простіше довести справу до кінця;
  • Якщо намічається перевантаження, рекомендується позбавитися менш важливих предметів і заповнити рюкзак заповітною рудою;
    Розробляючи нову жилу, слід починати «довбати» поклади знизу.
  • Зруйнувавши нижню частину, верхня впаде сама і розсипеться на дрібні шматки – вам залишиться їх лише зібрати. Так вдасться заощадити час та зберегти інструмент;
    Якщо вам знадобилося багато мідної руди, але ви вже роздовбали брилу, то не варто сумувати. Спробуйте облаштувати киркою, зариваючись у ґрунт – мідне родовище розташовується не лише на поверхні, а й у землі.

Дані поради покликані допомогти заощадити час видобутку та зберегти інструмент максимально тривалий час.

Виплавляємо мідь і крафтаємо литки з бронзи – що потрібно знати гравцю

Збір руди – перша фаза роботи, перед тим як можна буде перейти до виплавки елементів броні та зброї.

Зі здобутої міді необхідно отримати бронзу – для цього потрібно додатково олово і такі споруди як кузня та плавильня.

Щоб створити обидві споруди, користувачеві знадобиться молот.

Увага! Олов’яна руда, як і мідна, видобувається за допомогою кирки на локації Чорний ліс. Найчастіше її поклади можна знайти біля річки (виглядає як блискучий камінь чорного кольору).

При створенні мідних злитків (болванок) користувачу необхідно помістити руду в плавильню. Через кілька хвилин будуть готові зливки, які згодом будуть потрібні для будівництва кузні.

Потім, те саме, робимо з оловом, отримуючи в результаті зливки. Щоб створити бронзовий злиток, необхідний для крафта зброї, вам знадобиться переплавити мідь та олово, у співвідношенні 2 зливки міді з 1 зливком олова.

Предмети, які гравець може виготовити з міді

Мідь, в першу чергу, необхідна для виготовлення бронзи, з якої згодом можна виготовити безліч корисних предметів різного призначення:

  • Інструменти та ін.;
  • Броня;
  • Зброя.

Додатково з бронзи можна побудувати такі споруди як мангал підвісного типу, ємність для бродіння і тісло. Бронза – незамінний матеріал, який широко використовується у грі для створення допоміжних інструментів та елементів, а також зброї з бронею. Без неї далеко не вийде.

Share.

Comments are closed.

Exit mobile version