Кабани в симуляторі виживання у відкритому світі Valheim, розташованому під кроною велетенського ясеня Іггдрасіля (дерева життя – Світового дерева), є далеко не найдружнішими істотами. Однак суть у тому, що грою надається можливість приручити їх, оскільки сенс – не загинути в даному світі без їжі, а з сирого м’яса кабана можна приготувати кілька різних страв, які збільшують ХП (окуляри здоров’я) гравця-персонажу.

Щоб завжди мати для їжі свіже м’ясо кабана під рукою, приручити його мало – кожному поважаючому себе вікінгу, тим більше – початківцю, слід влаштувати на своїй земельній ділянці загін (бажано – навіть не один), де можна буде тримати приручених диких тварин як худобу .

Даний гайд присвячений огляду місць проживання кабанів у Вальхейм, їх звичкам, особливостям приручення та правилам розведення в неволі, корисним якостям цих тварин, порадам та рекомендаціям щодо поводження з ними.

Про місця проживання кабанів у Вальхейм

Зустріти кабана в Valheim можна у двох біомах:

  • На Лугах біля водойм по 1-4 особи – найбезпечнішою для вікінгів локації симулятора. Також кабани можуть пастися поодинці та групами в букових чагарниках та біля занедбаних будівель.
  • У Чорному лісі тут буквально на кожному кроці, тому їх слід побоюватися.

Ці істоти агресивні, можуть атакувати, якщо надто наблизитися до них – завдавши першого легкого удару, кабан відбігає, потім, розвернувшись, таранить головного героя знову – вже набагато сильніше. Особливо небезпечні кабани для роздягнених персонажів (на старті).

Valheim: Як знайти і привчити кабанів

Рекомендація: побачивши одну особину, не варто поспішати підбігти до неї, ймовірно – за кілька кроків пасуться ще кілька кабанів, і тут гравцю може не привітатися, оскільки тварини неодмінно помітять його. Впоратися з одним кабаном не складе труднощів, а от відбити атаку групи без додаткової броні, та ще – беззбройним, не вийде.

Правила приручення кабанів до Вальхейму – покроково

Вирушаючи на пошуки цих звірів у Valheim з метою приручення даних корисних тварин, м’ясо яких потрібно підвищення рівня ХП, попередньо необхідно зібрати і приховати у своєму рюкзаку рослини – без приманки нічого не вийде. Запастись можна на вибір:

  • грибами;
  • ягодами (малина, чорниця);
  • морквою.

Заготовивши приманку, персонаж може приступати до заходу з приручення кабана, дотримуючись покрокової інструкції:

  1. Знайти кабана, наблизитись до тварини на безпечну відстань.
  2. Дістати з рюкзака будь-яку приготовлену приманку – одну з ягід, гриб або моркву, покласти на землю.
  3. Дочекатися моменту, коли звір почуватиме частування і з’їсть його.
  4. Як тільки над головою кабана почнуть світитися жовті серця, підійти до тварини. Визначити, чи достатньо воно звикло, можна за статусом, розташованим біля прицілу. Рівень приручення відбивається у відсотках.
  5. Якщо напис каже, що звір не наївся, продовжувати підкидати йому з рюкзака частування.
  6. Коли кабан повністю звикне до вас (статус приручення досягне 100%), він стане “Ручним”.

Ручного кабана можна вести у загороду на своїй земельній ділянці.

Якщо вищеописаний спосіб приручення не спрацював (а таке може статися), слід зробити так:

  1. Вибудувати на своїй ділянці загороду для свиней, скориставшись звичайними панелями, призначеними для будівництва споруд.
    Обладнати будівництво дверима, які можуть відкриватися/закриватися.
    Знайти кабана на локації Луга, подразнити його, щоб змусити побігти за героєм.
    Довести його до місця вашої бази, заманити (або особисто завести) в загін.
    Перемахнувши паркан, закрити двері.
    Через огорожу накидати кабану їжу.
    Дочекатися моменту, коли тварина виявить залишену для нього їжу.

Все – кабан одомашнився.

Як розводити кабанів у Вальхейм – нюанси процесу

Як би не були зворушливі приручені кабани, одного разу герою доводиться пускати вихованців на забій заради отримання ресурсів – шматків сирого м’яса та матеріалів (шкіряних уривків та трофеїв) для крафту. Жаль, але спеціально для цього ви і одомашнювали їх. Вбивши одного або кількох приручених кабанів, присадибне стадо знадобиться заповнювати, знову вирушаючи в биом Луга за дикими особинами, а це означає по новій – проходження всієї процедури від заготівлі приманок до приручення диких звірів та заманювання їх на ділянку.

Щоб не ризикувати в умовах дикої природи, можна зробити інакше – зайнятися розведенням кабанів у неволі. Робиться це у Valheim так:

  • Приручаєте кілька особин, ведете на свою ділянку, заманюєте у загін.
  • Регулярно даєте їжу – гриби, ягоди, моркву. Годуйте, доки кабани не стануть ситими, що буде відзначено статусом «Щасливий».
  • Коли всі члени стада виявляться “Щасливими”, вони зможуть розмножуватися – і відразу займуться паруванням. Про процес спарювання можна дізнатися з рожевих сердець, які з’являться у них над головами.
  • Через певний термін одна з самок завагітніє, і у неї народиться маленьке порося.

Поповнивши одомашнене стадо поросятами, при необхідності одну дорослу тварину (або кілька) можна пускати на шматки шкіри та м’яса. Однак краще дочекатися приплоду якомога більше – самки періодично продовжуватимуть приносити поросят, тоді у вас вийде власна тваринницька ферма, і вам не доведеться, полюючи, витрачати у відкритих біомах ХП.

Увага! Поросята не можуть брати участь у розмноженні, взаємодіючи з дорослими особинами (або один з одним)! Статевозрілими (готовими для розведення) вони стануть за статусу «Ручної». Кабанів, які виросли з поросят, народжених на фермі, приручати не потрібно.

Які ресурси в Вальхейм дають кабани і як ними користуватися

Кабани – джерело життєво важливих і корисних ресурсів для персонажів симулятора Valheim. Тварини дають:

  • сире м’ясо (шматки);
  • шкіру (уривки);
  • трофеї.

З сирого м’яса краще готувати страви – вони корисніші, ніж просто сам продукт, оскільки суттєво підвищують рівень ХП. Варіанти використання (приготування):

  • безпосередньо самі шматки м’яса;
  • у вигляді ковбасок;
  • рагу з ріпою.

З м’яса можна отримати ще й вугілля – для цього довше тримати його на багатті.

Шкіряні уривки стануть у нагоді:

  • у ремеслі (крафт) – для створення та покращення предметів;
  • у будівлях – для облаштування та прикраси житла.

Трофей – це голова кабана, нею можна прикрасити житло – повісити на стіну. Для створення елемента декору робиться підставка – для її виготовлення знадобляться:

  • деревина гарної якості – 4 штуки;
  • бронзовий цвях – 1 штука.

Готову підставку слід помістити на стіну та перенести іконку в панель управління – далі клацанням миші вибирається трофей та підвішується на гвоздик.

Поради та рекомендації

Для ефективного поводження з кабанами та дотримання безпеки під час зустрічі з ними у Вальхеймі передбачені спеціальні опції.

Наближення до істоти дозволяє відстежити його статуси у станах:

  • переляканому;
  • голодному;
  • щасливі.

Володіючи ситуацією, ви зрозумієте, чого хочеться чи не вистачає дорослому кабану на даний момент (для поросят перераховані статуси не передбачені).

Кожен кабан має власну зірковість (це важливо при їх розведенні) – у тварини може бути 1 зірочка або 0:

  • спарювання 1-зіркової особини з 0-зірковою – призводить до народження 1-зіркового або 0-зіркового порося (як пощастить);
  • спарювання двох 1-зіркових особин – призводить до народження 1-зіркового порося (в обов’язковому порядку).

Рекомендації щодо звичок диких кабанів у Вальхаймі:

  • диким, і ручним тваринам властивий страх вогню – загони варто розміщувати далеко від багать і смолоскипів;
  • під час запуску івента з Ейктюром гравець піддається атакам кабанів – вони з’являються одночасно з ніксами;
  • при зустрічі з групою кабанів, з якими в такій кількості впоратися можливим не представляється, герою слід рятуватися втечею і ховатися – тоді тварини не перестануть (перестануть) переслідувати. Якщо не встигнути втекти – варіанта залишиться два: або вихід – персонажу вдається вбити всіх звірів, або результат – герой гине від кабанів (переслідування не припиниться до завершення ситуації однією з подій).
Share.

Comments are closed.

Exit mobile version