У грі Valheim можна зустріти велику кількість тварин, у тому числі вовків, які є агресивними об’єктами, що становлять небезпеку для гравця. Серед їх особливостей можна виділити мобільність, велику шкоду, тому якщо у користувача немає гарної броні та зброї, то зіткнення з вовками може стати проблемою. У грі користувачам надається можливість приручення вовка, після цього він стає супутником. Приручений вовк слідує за гравцем, допомагає йому у битвах. З цієї причини багато гравців замислюються над тим, щоб приручити вовка. Виконати це завдання допоможе дана інструкція.

В яких місцях живуть вовки

Основна локація, де водяться вовки – це біом Гори. Для їх пошуку можна скористатися карткою та скласти маршрут до потрібного місця. Вовки пересуваються зграями по 2-4 особини, в окремих випадках гравець може натрапити на одиночок.

Можна виділити два типи вовків у грі:

  • Особи, які не мають зіркового рейтингу;
  • Особи, які мають зірковий рейтинг.

1-зіркові тварини з’являються тільки в нічний час, звичайних вовків можна зустріти в будь-який час.

Valheim: де знайти вовків і як їх приручити

 

Важливо відзначити, що вовки із зірковим рейтингом пропадають із локації разом зі сходом сонця. Тому при зустрічі з такою твариною рекомендується відразу вбити її або приручити. Якщо цього не зробити, то рідкого вовка доведеться шукати в іншому місці.

Який видобуток падає з вовків

Після вбивства вовка користувачеві можуть бути доступні такі предмети:

  • Трофей: вовк – застосовується для створення та покращення характеристик плаща або елемента інтер’єру для житла;
  • Шкура вовка – матеріал, з нього можна робити різні предмети, плащ, обмундирування для захисту;
  • М’ясо. Інгредієнт, що використовується для приготування страв, у разі потреби, предмет може бути трансформований у вугілля;
  • Вовчий ікло – предмет застосовується для створення броні та зброї.

Як зробити вовка вихованцем?

Важливо відзначити, що для вирішення поставленого завдання потрібно витратити багато часу. Тому на етапі планування походу в гори рекомендується поповнити запаси:

  • Свіже м’ясо, видобуток, одержуваний з оленів чи кабанів;
  • Деревина;
  • Сокира;
  • Гарне обмундирування та міцний щит;
  • Медовуха дозволяє отримати стійкість перед морозом.

Найоптимальніший варіант – це використання плаща зі шкіри вовка, тоді персонажу не буде страшний холод. Його наявність допоможе не замерзнути, коли закінчиться медовуха.

Які дії необхідно зробити, щоб вовк став вихованцем:

  • Насамперед потрібно звести невелику загороду, використовуючи стандартні блоки для будівництва, важливою умовою є наявність одного проходу;
  • Залишіть можливість для того, щоб можна було потрапити в загін, залишивши отвір у верхній частині загону;
  • Отримати покращення від їжі, після вживання їжі у гравця підвищує кількість ХП та витривалість;
    Вирушити в околиці біома Гори для пошуку вовків, можна зробити це у будь-який час доби;
  • При зустрічі з вовками необхідно привернути їхню увагу, щоб вони пішли за гравцем;
  • Дістатись закону і дочекатися, поки вовки опиняться всередині нього;
  • Відкрийте режим будівництва та зробіть закон закритим, перед цим потрібно залишити загін.

В результаті вовки виявляться замкненими у законі. Після цього можна переходити до приручення. Щоб привернути до себе тварин, потрібно піднятися на дах загону і почати годувати їх м’ясом.

 

Підживлення з даху допоможе уникнути виникнення неприємних ситуацій та отримання втрат від вовків.

Після цього потрібно дочекатися, поки все м’ясо буде з’їдено. Через якийсь час тварини насититься і перестануть виявляти ворожість до персонажа.

Альтернативний спосіб приручення вовка має на увазі під собою підживлення тварини за допомогою підкидання м’яса. Для цього не доведеться зводити загону. Потрібно залишити приманку на землі та дочекатися, коли вовк її з’їсть. Існує ризик того, що вовк нападе на персонажа, про це не можна забувати.

Як зробити вовка супутником?

Щоб вступити в контакт з твариною, потрібно натиснути E. Встаньте поруч із прирученою особиною, яка не виявляє ворожості, натисніть E, після чого вона почне слідувати за персонажем. Так само можна відпустити вихованця. Коли вовк поруч із гравцем, він виступатиме як захисник, братиме участь у битві на боці персонажа.

Специфіка розведення вовків у грі

Після того як вовк наїсться, його статус змінюється на «Радіє». Отримати інформацію про зміну статусу можна, навівши приціл на тварину. Особи можуть спаровуватися одна з одною, тоді загін поповниться вовченятами.

Поради щодо розведення

Вовки можуть розмножуватися, навіть якщо вони залишать загін. Користувач може взяти із собою двох вихованців, підгодовувати їх під час дослідження локацій. У таких умовах вихованці почнуть плодити потомство, вовченята, що народилися, будуть рости, і жити в тому місці, де вони з’явилися на світ.

Коли вони стануть дорослими особинами, принесуть своє потомство. Щоб це сталося, гравцеві потрібно годувати вихованців. З цієї причини рекомендується пересуватися тими локаціями, де будуть знаходитися тварини, які стануть здобиччю для вовків.

Важливо, що якщо в загоні знаходиться вовк із зіркою і вовк без неї, то у них народяться вовченята, які будуть позбавлені можливості для розмноження вдень.

Вовки – захисники житла

Приручених вовків можна не тільки брати з собою в подорож, але й залишати поряд із житлом, яке вони захищатимуть. Щоб тварини не увірвалися на базу та завдали їй шкоди, то поряд з нею можна залишити кілька вовків. Вони переміщатимуться по прилеглій території і якщо хтось нападе, то вони захищатимуть базу.

При цьому монстри можуть привернути увагу вовків, в результаті вони можуть намагатися прориватися через огородження. Тому краще випустити вихованців за огорожу. Це дозволить закрити питання щодо безпеки території.

Корисні рекомендації

  • Згідно з інформацією, яка була надана користувачами, 1-зіркові вовки, що знаходяться в загоні, після сходу сонця зникають, якщо персонаж знаходиться далеко від загону. З цієї причини рекомендується знаходитися поряд з місцем, доки статус тварин не зміниться, і вони не стануть вихованцями;
  • Не рекомендується брати з собою вихованців, якщо йдеться про необхідність переходу через портал, у такому разі вихованець пропаде і доведеться шукати нового вихованця;
  • Багато гравців стикалися з ситуацією, коли вовк переставав йти за персонажів. Щоб уникнути такого результату, рекомендується стежити за вихованцем;
  • Після приручення вовків необхідно приділяти увагу своєму загону, якщо цього не робити, то вовки можуть зруйнувати будівлі через провокацію від інших монстрів у грі.
Share.

Comments are closed.

Exit mobile version