Valheim – гра, у якій потрібно постійно розвивати свого персонажа та досліджувати світ. Для того, щоб дослідити всі локації, необхідно відкривати нові можливості, покращувати своє спорядження. В іншому випадку вивчити локації з початковим рівнем та досвідом просто не вийде.

Метал у грі – дуже важлива складова. З металу для головного героя виготовляються всі необхідні для гри. Перед тим, як розпочати виготовлення всіх необхідних компонентів, необхідно приділити увагу питанням будівництва печі. У ній руду можна розплавити на зливки, після чого використовувати їх для виробництва всіх необхідних елементів. У даному гайді буде розказано про те, що представляє собою плавильня в грі, на які особливості слід звернути увагу при її будівництві та особливості по порядку її експлуатації.

Правильна піч в Valheim

На початковій стадії кожен гравець може використовувати прості матеріали під час виробництва броні, зброї чи інструментів. Для виробництва всього потрібного можна використовувати камінь, дерево або шкіру. З розвитком головного героя з’являються нові можливості, що дозволяють використовувати при виробництві всього необхідного дорожчі та якісні ресурси – руди. Предмети із руди відрізняються своїми високими характеристиками, показниками. Їх можна використовувати виготовлення практично всіх предметів.

У грі не можна використовувати руду у своєму первісному вигляді. Усі предмети та вироби виконуються зі злитків. Ось чому перед використанням наявних руд їх необхідно переплавити.

Для того, щоб мати можливість перетворювати руду на зливки, потрібно використовувати спеціальні печі. Цей об’єкт перебуває з урахуванням персонажа. Зовні він нагадує собою конструкцію з каменю, що має три отвори. Працювати така піч може лише певному вигляді палива.

Руди, що переплавляються в печі

Нижче буде перераховано всі копалини, які можна видобути за допомогою кирки. Надалі копалини можна розплавляти в плавильні, щоб отримувати зливки.

Valheim: Гайд будівлі плавильні

  1. Мідь. Зовні руди нагадують брили жовтого кольору з невеликими прожилками. Вони використовуються для отримання злитків із міді. Одна руда міді – один злиток. Знайти матеріал можна у Чорному лісі. Його можна використовувати не тільки в крафті, але і при виробництві таких елементів, як:
    • ніж із міді;
    • кузня;
    • охолоджувач для коваля;
    • підсвічники.
  1. Металобрухт. Це вже більш просунутий метал, який можна використовувати з метою отримання обладунків та зброї. У біомі Болота даного металу більш ніж достатньо. Для його отримання потрібно буде битися з босом Стародавнього та перемогти його. З боса випаде ключ, за допомогою якого можна відкрити підземелля, що зберігають металобрухт. Даний тип металу можна використовувати з метою отримання таких предметів та виробів, як:
    • щити різного виду та типу;
    • мечі зі срібла чи заліза;
    • інструменти у вигляді бойової чи залізної сокири, кирки;
    • обладунки та гарне озброєння.
  1. Руда з олова. Така руда випадає після того, як вдається зруйнувати поклади олова, що перебувають у локації Чорний ліс. Матеріал можна зустріти під час обстеження водойм чи океану. При правильному поєднанні руди разом із міддю можна отримати бронзу. Такий матеріал використовується для виготовлення обладунків, інструментів чи озброєння. Слід зазначити той факт, що у грі не вийде знайти одразу бронзову руду. Цей матеріал може бути отриманий за рахунок з’єднання олова з міддю. Для того щоб отримати один злиток з бронзи, в плавилі необхідно розплавити один злиток з олова та два з міді.
  2. Руда зі срібла. Найцінніший вид, що видобувається у Горах. Використання такого аксесуару, як Дужка, допомагає знайти всі поклади на цій території. Срібні зливки можна використовувати для наступних елементів:
    • стріл та копій;
    • плаща, який буде виконаний із шкіри звірів;
    • плаща з льону чи вовчого нагрудника;
    • цибулі;
    • вовчого захисту, що оберігає ноги;
    • шолом дракона;
    • щита зі срібла та багатьох інших.

Гайд будівлі плавильні у грі

Для того щоб мати можливість побудувати плавильню, необхідно придбати відповідне креслення, що дає можливість виконати будівництво. Для відкриття відповідного рецепту необхідно вирушити до Чорного лісу, до підземелля, де є кімнати для поховання. Вхід до таких кімнат зовні нагадує печеру. Слід пам’ятати про те, що в грі є вхід до Печери, де мешкають тролі. Не переплутайте його з входом до кімнати для поховання.

Після того, як Ви опинитеся в потрібному місці, необхідно ретельно дослідити і вивчити всі наявні коридори, поки не натрапите на ядро суртлінгу. Ядра можуть бути у скринях чи вівтарях, у виступах стін у коридорах. Зовні вони нагадують куб червоного кольору з плямами. Ці предмети знадобляться у процесі будівництва плавильні.

Перед вибором місця, куди буде встановлена конструкція, необхідно врахувати, що в ній є три отвори:

  • одне використовується у тому, щоб завантажувати руду;
  • інше дає можливість завантажувати паливо;
  • вихідне, звідки виходять готові зливки.

Ставити плавильню правильно, щоб не захаращувати підхід до отворів.

Правильне використання плавильні

Після будівництва печі можна приступати до переплавлення руди та отримання злитків. Для цього потрібно виконати таку послідовність:

  1. Завантажити вугілля у спеціальний слот, призначений для палива. Максимально можна покласти 20 одиниць матеріалу;
  2. Руда завантажується з протилежного боку. Максимальна кількість – 10 одиниць;
  3. Плавильна сама протягом певної кількості часу переплавляє весь матеріал усередині і через отвір вивантажує зливки. Зливки можна буде знайти рядок із піччю.

Особливості роботи

Для постійної та регулярної роботи печі необхідно стежити за наявністю в ній вугілля. Отримати необхідне паливо можна одним із запропонованих способів:

  1. Іноді може траплятися у скринях;
  2. При спалюванні м’яса поруч утворюється вугілля;
  3. Після сутичок на Болоті із суртулінгами часто випадає вугілля;
  4. Для видобутку вугілля можна використовувати спеціальну піч. Даний варіант є найоптимальнішим. Використання печі печі сприяє переробці дерева в вугілля в кількості 25 одиниць за один раз.

Для спорудження печі печі знадобляться такі ресурси, як:

  1. 20 каменів;
  2. 5 ядер суртлінгів.

У печі, що випалює одержуване паливо падає звідти, куди здійснюється завантаження всіх необхідних елементів.

Час, необхідний переплавлення руди в плавильні

Щоб виплавити один злиток, доведеться почекати 31 секунду. Протягом цього часу плавильніше витрачається дві одиниці вугілля. Таким чином, максимально можна отримати десять злитків у разі повного завантаження палива.

Якщо є необхідність прискорення процесу плавлення, краще використовувати піч під час відпочинку чи сну головного героя. Після його пробудження все буде готове.

Share.

Comments are closed.

Exit mobile version