Рибалка у грі – другорядне заняття, яким можна не займатися. Можна пройти гру, не займаючись риболовлею. Для проживання достатньо харчуватися ягодами, м’ясом чи іншою продукцією, що у грі. З іншого боку, за рахунок риболовлі у головного персонажа відкриваються нові вміння. У даному гайді буде розказано про особливості риболовлі.

Пошук вудки для риболовлі у грі

Для риболовлі необхідно придбати вудку разом з наживкою. У торговця на ім’я Хальдор можна придбати всі необхідні предмети. Цей персонаж може зустрічатись на будь-якій території. Проте, основним місцем проживання є локація Чорний ліс. Після дослідження даної локації не полінуйтеся прогулятися вздовж річок. Найчастіше НПС з’являється неподалік водойм. При наближенні на карті з’являється білий мішечок. У торговця можна придбати різне приладдя та предмети, не тільки вудку та наживку. Для хорошого лову рекомендується додатково придбати спеціальний інструмент для лову, який коштує лише 350 монет. За півсотні одиниць наживки доведеться розщедритися на 10 монет.

Чим можна розплатитися з продавцем

Риболовля в Valheim (гайд)

У Хальдор можна не тільки купити різні корисні предмети. Він також може придбати у Вас щось цікаве для себе. Якщо протягом гри Ви займалися вивченням локацією, оглядали підземелля, скрині, у Вас знайдеться щось цікаве для Хальдора.

  • продати бурштин можна за п’ять монет;
  • позбутися рубіну за двадцять монет;
  • намисто із срібла коштує тридцять монет;
  • перли з бурштину можна віддати продавцю за десять монет.

Після продажу речей у Вас з’являться гроші, які можна витратити на покупку всіх необхідних приладдя для риболовлі.

У грі необхідну валюту можна знайти в ящиках і скринях, яких більш ніж достатньо в покинутих будівлях і спорудах. Крім цього, валюта є в склепах та кімнатах, призначених для поховання.

Ловля риби

Якщо у Вас з’явилася вудка з наживкою, можна вирушати до найближчої водойми. Ловити рибу можна, як і річці, і озері чи океані. Займатися риболовлею найкраще в річці. Це тим, що тут чиста вода і можна відразу помітити рибне місце.

Після пошуку потрібного місця слід виконати наступний алгоритм дій:

  1. Взяти необхідні предмети із інвентарю. Після цього вони змінить свій колір на синій;
  2. Затиснувши ліву кнопку миші, можна запросити вудку. Якщо Ви хочете закинути вудку недалеко від берега – достатньо одного короткого натискання на ліву кнопку;
  3. Після цього гачок кинеться у воду та опуститься на глибину. Для залучення риби достатньо пограти ліскою. Лісочка смикається за рахунок натискання ПКМ;
  4. Характерний сплеск у воді означає, що риба на гачку. Дістати рибу з води – простий натиск на праву кнопку миші.

Важливо

На екрані з’явиться напис “На гачку”. Необхідно натиснути на праву кнопку миші і не поспішаючи діставати її. Даний процес вимагає обережності та уважності, тому що є ризик зіскоку риби з гачка. У цьому випадку доведеться розпочинати все спочатку.

Якщо вдалося дістати рибу, вона відобразиться в інвентарі. Можна віднести її до табору та зробити рибну страву, яка збільшить здоров’я головного героя та підвищить рівень витривалості.

При проходженні гри Ви займатиметеся веденням сільського господарства. У цьому випадку можна буде готувати рулети з риби, які ще більше покращують багато характеристик персонажа.

Share.

Comments are closed.

Exit mobile version