Гірська територія є однією з найскладніших місцевостей у грі Valheim, і не тільки через велику кількість ворогів. У горах скрізь діє додатковий негативний фактор «Переохолодження». Підданий заморозці персонаж отримує ігровий штраф як систематичного зниження очок здоров’я, що заважає ефективно освоювати територію і шукати необхідні ресурси.

Щоб без перешкод збирати копалини, приручати вовків і боротися з драконами, герой повинен подбати про опір ефектам морозу.

Далі докладно обговоримо методи боротьби з холодом, які може використовувати головний герой.

Морозостійка медовуха

Перед походом у гірську місцевість слід підготувати міцний напій, який допоможе нейтралізувати вплив охолодження на десять хвилин.

Valheim: Як не замерзнути на локації «Гори»

Склад зігрівального напою:

  • 10 одиниць меду;
  • 5 одиниць будяка;
  • 2 туші;
  • очей грейдворфу.

Перший етап – виготовлення основи напою усередині казана. Далі напівфабрикат поміщають у бродильну бочку. Продукт буде готовий через дві доби. Кількість порцій – 6 шт.

Проковтнувши порцію медовухи, персонаж не страждатиме від холоду, що збільшить шанс на його виживання у Горах.

Вогонь

Альтернативний варіант збереження окулярів життя – погрітися біля вогню. Герой може розвести багаття для захисту від морозу. За допомогою подібного методу не вдасться дослідити всю гірську територію, однак для здійснення епізодичних набігів за рудою багаттям цілком підходять.

Броня вовка

Найкращим засобом для боротьби з холодом служить екіпірування, виготовлене з вовчих шкурок. Хоча максимальний захист дає повний набір екіпіровки, врятуватися від переохолодження допоможе нагрудник або плащ на вовчому хутрі. Штани на вовчому хутрі, які використовуються окремо від інших предметів одягу, від переохолодження не врятують.

Для виробництва комплекту амуніції необхідно скласти таку колекцію предметів:

  • трофей із вовка;
  • 16 вовчих шкур;
  • 4 вовчих ікла;
  • 44 срібні зливки.

Усі перелічені компоненти видобуваються на гірській локації. Щоб зібрати потрібну кількість фрагментів, герою доведеться регулярно використовувати медовуху. Крім перелічених компонентів герою знадобиться знайти один ланцюг. Цей компонент виникає після вбивства привидів на Болотах.

Якщо завдання створення комплекту амуніції на вовчому хутрі здасться гравцеві занадто трудомістким, можна обмежитися виготовленням плащової накидки. Для цього знадобиться мінімальна кількість інгредієнтів: шість шкур вовка, чотири срібні зливки, плюс один трофей.

Персонаж у обладунках із заліза та накидці із вовчого хутра буде достатньо надійно екіпірований для боротьби за життя у суворих умовах Гор.

Share.

Comments are closed.

Exit mobile version