Як завжди, у перший четвер місяця ми зустрічаємо чергове оновлення нашої улюбленої гри. Не найбільше оновлення за змістом, оскільки багато часу розробники приділили Геловінському івенту, а деякі з них пішли у відпустку.

Проте на нас чекає безліч поліпшень якості життя, серйозні зміни в електриці, крім того, сьогодні буде відключено Гелловінський івент.

Розробники планують випустити оновлення до 22 години за московським часом.

Информационная панель аккумулятора

Інформаційна панель акумулятора

Більшу частину таємниці використання батареї було відкрито з додаванням інформаційної панелі акумулятора. Тепер, тримаючи дріт у руках, ви побачите різні корисні відомості:

  • Залишок заряду (у хвилинах і секундах)
  • Активне споживання
  • Максимальна напруга
  • Ємність (показана в rWm – rust Watt per minute – “Растовських Ват на хвилину”)

Ось основні характеристики для кожного з акумуляторів:

Малий акумулятор

Максимальна напруга
10

Стартовий заряд
20 rWm

Максимальний заряд
150 rWm

Середній акумулятор

Максимальна напруга
50

Стартовий заряд
100 rWm

Максимальний заряд
900 rWm

Великий акумулятор

Максимальна напруга
100

Стартовий заряд
200 rWm

Максимальний заряд
24000 rWm

Додано середній акумулятор

Можна витратити багато часу, спостерігаючи за іскрами цієї нової штуки … о, і вона навіть накопичує енергію. Альтернативу між малим і великим акумулятором можна вивчити/скрафтити або купити в Бандитському таборі за 75 брухту. З точки зору статистики, він дуже добре вписується між своїми братами і сестрами.

Вартість крафта
25 Метал високої якості

Потрібен верстак 2-го рівня

Вартість дослідження
75 скрапу

Максимальна напруга
50

Стартовий заряд
100 rWm

Максимальний заряд
900 rWm

 

Інші зміни електрики

Поряд зі змінами акумуляторів відбулися й інші зміни в економії електроенергії:

  • Генератор тепер коштує 125 скрапів (замість 175)
  • Сонячна панель тепер продається на Аванпості за 75 скрапів

Виправлено баг із хрестиком

Якщо ви коли-небудь рубали дерева в пустельному біомі, ви, напевно, стикалися з проблемою, коли цей сраний червоний хрестик міні-гри з рубанням дерева просто не дає змоги, блядь, вдарити…

Слава Богу (насправді Джарріду) це виправлено. Так, чорт забирай!

Груповий чат

Цього місяця в ігровому чаті відбулися деякі суттєві поліпшення якості життя. По-перше, було додано командний чат. Перемикання за допомогою клавіші TAB при відкритому користувацькому інтерфейсі чату дає змогу тепер спілкуватися тільки з членами вашої команди. Усі повідомлення, як і раніше, відображаються в одній і тій самій області на екрані, тільки з різними тегами.

Крім того, контент, який контролює clusterfuck, тобто текстовий чат Rust, став можливим – поряд із деякими іншими речами – завдяки додаванню контекстного меню. Просто натиснувши на ім’я гравця у вікні чату, ви тепер можете переглядати профіль Steam гравців, мутити їх, повідомляти про них і навіть очищати чат від їхніх повідомлень.

 

Швидке збирання луту

Тепер ви зможете набагато швидше лутати гравців або ящики, навівши курсор на предмет в інвентарі (або в ящику) і затиснувши кнопку Н (клавішу можна поміняти в налаштуваннях). Думаю, що зручно буде зробити бінд на якусь із доп. кнопок на мишці.

Зміни роздягальні

Змінювати свій одяг Rust на льоту стало набагато простіше з удаваними невеликими, але дуже значними змінами в шафках. Раніше, щоб змінити завантаження в роздягальні, вам потрібно було поміняти весь набір. Тепер ви можете просто перетягувати окремі предмети, що значно спрощує зміну гардероба.

Іконки торгових автоматів

З інших новин про якість життя. Тепер можна отримати доступ до інвентарю торгових автоматів, розташованих поруч один з одним, без необхідності переміщати мишу по пікселях. Кілька автоматів у безпосередній близькості тепер відображаються у вигляді одного значка. Натискання на іконку дає змогу побачити всі автомати і предмети, що в них продаються. Круто, чи не так?

Повідомлення від розробників

Цього місяця було додано новий рівень спілкування між гравцями та розробниками Rust. Тепер, коли ви завантажите гру, ви побачите новий значок у правій частині головного меню, який називається повідомлення. Наразі основною метою цього є отримання повідомлення про те, що гравця, про якого ви повідомили, забанили.

Хоча Гаррі сказав, що наразі немає конкретних планів, ця функція може бути розгорнута для подальшого використання в майбутньому.

Покращення розміщення

Ви коли-небудь засмучувалися, намагаючись розмістити якийсь об’єкт, який повинен бути розміщений, але просто не можете? Тепер це повинно відбуватися рідше після цього оновлення, оскільки розробники вирішили кілька із зазначених випадків:

Велика піч може бути знову поміщена на камені/скелі

Виправлено розміщення нафтопереробного заводу на льоду, каменях і нерівних поверхнях (наприклад, на крутих схилах)

Маленькі водозбірники тепер можуть бути розміщені всередині, але не можуть бути забудовані зверху (аналогічно великій печі)

Test hero

Ще один спосіб донести до гравців Rust якусь важливу інформацію. Тепер розробники в разі потреби можуть змінювати заставку в головному меню без оновлення клієнта або сервера.

Робота триває

Як згадувалося вище, більша частина роботи цього місяця виконується над більшими поточними проектами. Це охоплює HDRP (в основному перегляд продуктивності та графіки), модульні транспортні засоби, інструменти та багато іншого за лаштунками, які будуть відкриті з часом.

Коли все це буде? Хто знає. Очевидно, HDRP не з’явиться в грудневому патчі (або просто тролінг Гаррі, ніхто ніколи не зможе сказати). Коротше кажучи, на горизонті купа дивовижних речей для Rust.

Велике спасибі всій команді Facepunch за їхні невтомні зусилля зі створення цієї однієї з найбільш захопливих і динамічних ігор, коли-небудь створених.

Інші оновлення

  • Вогонь від уламків вертольота більше не ушкоджує споруди
  • Команда admin.banid тепер кикає гравця, якщо він на сервері, і банить його steamID
  • Додано консольну команду teleportlos. Це дає змогу адміністраторам з’являтися в будь-якому місці за координатами
  • Додано кнопки для відкриття файлу журналу + папки через консоль
  • Гравців не буде кикати з команди під час їхньої смерті
Share.

Comments are closed.

Exit mobile version