На сайті Blizzard з’явилося велике повідомлення, в ньому йдеться про прийдешні зміни в битві вихованців і буде виконана робота над балансом в даному контенті. Перші оновлення будуть введені вже в оновленні 8.3, а другу частину планують ввести в патчі 8.3.5. .

Битви вихованцем в оновленні “Видіння Н’Зота”

Вітаємо, приборкувачі вихованців!

Ми помітили, що ви обговорюєте зміни битв улюбленців, які буде запроваджено в “Видіннях Н’Зота”, і нам хотілося б поговорити з вами про них і про те, що ми плануємо запровадити в майбутньому контентному оновленні.

Негода нині в моді

Метою ефектів погоди завжди було трохи змінювати правила битв вихованців. “Піщана буря” хороша проти вихованців, що мають слабкі атаки, “Сонячне світло” чудове для зцілювальних умінь, а “Очищувальний дощ” відмінно підходить для водних здібностей. Однак, і “Сльотава погода”, і “Снігова буря” обидві значно виділяються на тлі решти в плані слабкого впливу на результат бою або незначності зміни правил. Тому в “Видіннях Н’Зота” обидва ці погодні ефекти буде оновлено, і вони отримають додаткові властивості на додачу до тих, що вже існують:

“Снігова буря”

  • Тепер також збільшує шкоду всіх стихійних здібностей на 25%.

“Сльотава погода”

  • Тепер також збільшує всю критичну шкоду, що наноситься, на 25%.

Одразу чітко пояснимо щодо “Сльотавої погоди”: критичні атаки здебільшого завдають 150% від звичайної шкоди, а “Сльотава погода” збільшуватиме цю шкоду до 175%.

Крім того, вже деякий час ми розмірковуємо щодо введення нового типу погоди в гру, тому в “Видіннях Н’Зота” ми також додамо новий погодний ефект: “Токсичні гази”. Він завдає драконівської шкоди поточному вихованцеві противника і накладає погодний ефект “Токсичні гази”.

“Токсичні гази”

  • Збільшує час дії всіх періодичних ефектів шкоди противника на 1 хід.
  • На час дії цього ефекту всі вихованці вважаються отруєними.

Головне не рівень, а вміння користуватися

У “Видіннях Н’Зота” всі локальні завдання битв улюбленців у відкритому світі в Ульдумі та Вічноквітучій частці підлаштовуватимуть свій рівень під улюбленця з найвищим рівнем, який є у вашій поточній команді, замість того, щоб завжди бути призначеними для улюбленців 25 рівня. Це також стосується Назжатара і Мехагона – всі локальні завдання битв вихованців будуть оновлені. Ви зможете випробувати їх навіть якщо ваша команда складається з трьох вихованців 1 рівня!

Зміни характеристик

У “Видіннях Н’Зота” ми також змінимо принципи спільної роботи здібностей, що скорочують шкоду у відсотках. Зараз якщо ви воюєте з такими вихованцями, як Виріб №17 на Мехагоні (вихованець-бос, який пасивно отримує на 50% менше шкоди), і Виріб №17 використовує “Стиснення”, то він стає несприйнятливим до шкоди, оскільки два ефекти, що скорочують шкоду на 50%, підсумовуються один з одним. У “Видіннях Н’Зота” ми плануємо обмежити максимальне скорочення шкоди 75%. Тому, приміром, у бою з Виробом №17 при активному “Стисненні” він буде отримувати на 75% менше шкоди, а не 100%. Це трохи знизить рівень складності боїв з деякими босами.

Будь ласка, зверніть увагу, що такі здібності, як “Ухилення” або “Відхилення”, і далі даватимуть змогу уникати всієї шкоди. Ця зміна їх не торкнеться.

Що майбутнє нам готує

У майбутньому оновленні ми плануємо провести низку цілеспрямованих змін, які до певної міри скоротять ефективність деяких стратегій і вихованців. Нагадаємо, що ці зміни відбудуться не в “Видіннях Н’Зота”, і зараз ми просто хочемо заздалегідь попередити вас про них. Поки що в нас немає якихось конкретних цифр і деталей, однак ось деякі приклади здібностей, на які ми хочемо звернути свою пильну увагу:

  • “Чорний кіготь” та інші подібні здібності, які збільшують одержувану шкоду на конкретне значення.
  • “Групове полювання” та інші подібні здібності, в тому числі “Зграя”.
  • Негативний ефект “Пролом у захисті”, що накладається такими здібностями як “Групове полювання” і “Зграя”.
  • Усі потужні позитивні й негативні ефекти, що впливають на нанесену/отриману шкоду у відсотках.
  • “Сутінковий метеорит” та інші здібності, що довго відновлюються і розподіляють шкоду.
  • Здатність “Банка смердючої рідини”.
  • Вихованець Рак-відлюдник.

Останній, звісно, не є здібністю, проте Рак-пустельник має надто високі характеристики, ніж варто було б, тож їх буде зменшено, щоб цей вихованець повернувся на рівень до решти.

Вводячи безліч нових локальних завдань на битви вихованців або битви, ми хочемо створювати головоломки, які гравці можуть розбирати та “вирішувати” – в ідеалі, маючи для цього безліч різноманітних вихованців і здібностей. Коли кілька вихованців мають надто потужну синергію, що дає їм змогу завдавати величезної шкоди протягом лише кількох ходів і майже без проблем перемагати цих супротивників, це завдання стає проблематичним. Чи варто нам створювати нові випробування, які можна проходити лише за допомогою найпотужніших комбінацій на шкоду, або ж ми маємо зробити їх загалом розв’язними і від того легко прохідними з величезною шкодою?

Нам не хочеться знецінювати саму ідею комбінування здібностей, тому ми не зробимо так, щоб “Чорний кіготь” перестав працювати з “Груповим полюванням” або “Зграєю”, але натомість змінимо їх так, щоб вони наносили прийнятну кількість шкоди. Також ми хочемо звернути увагу і на вторинні ефекти на кшталт “Проломи в захисті” в плані загального балансу.

Щойно в нас з’являться додаткові подробиці, ми вам про них розповімо.

Share.

Comments are closed.

Exit mobile version