Пекельний прилив є надзвичайно цінним для гравців Diablo IV, які прагнуть покращити своє екіпірування до максимального рівня та отримати найвищі значення однієї конкретної характеристики на предметах. Ця унікальна подія дозволяє здобувати реагент Забута душа, який необхідний для поліпшення броні, зброї та біжутерії до 5-го рівня, а також використовується в “Зачаруванні предмета” в окультиста, що дозволяє змінити одну будь-яку характеристику на будь-якому предметі, за винятком унікальних.

Коли з’являється Пекельний прилив і які відмінності

Пекельний прилив трапляється для персонажів, які вже досягли 3 або 4 рівня Світу, і відбувається кожні 2 години реального часу, триваючи 1 годину. Часові рамки події не передбачені заздалегідь, тому вона може з’явитися неочікувано, але завжди можна впізнати область Пекельного приливу на карті світу за її криваво-червоним кольором та кривавим дощем.

Пекельний прилив у Diablo IV: додаткові джерела золи, карта дарів таємниць та інші нюанси

При обстеженні карти світу гравці зможуть виокремити область Пекельного приливу, яка буде чітко виділятися криваво-червоним кольором. При вході в цю область розпочнеться кривавий дощ, а навколишній світ буде перетворений за допомогою червоного фільтра. Навіть вода, якщо вона присутня в локації, прийме червоний колір. В даній області також з’являться різноманітні інтерактивні предмети, які приховують додаткову здобич, зокрема, забуті душі та злиття душ. Монстри в Пекельному приливі стануть трохи складнішими, ніж зазвичай, і з’явиться значна кількість різних демонів та культистів Матері.

Існують дві основні причини, через які кожному гравцеві, як такому, доведеться час від часу відвідувати Пекельний прилив:

  1. Це єдине місце, де можна здобути рідкісний реагент Забута душа, який обов’язковий для поліпшення броні, зброї та біжутерії до 5-го рівня. Забута душа також використовується в процесі “Зачарування предмета” у спеціаліста з оккультизму, дозволяючи змінити будь-яку одну характеристику на предметі, за винятком унікальних. Ця можливість схожа на ту, яку мали ворожка в грі Diablo III.
  2. В області Пекельного приливу гравці зможуть знайти ще один рідкісний реагент – Зла троянда, який застосовується у виробництві високорівневих еліксирів та пахощів. Крім того, Зла троянда є необхідною складовою для поліпшення якості зілля здоров’я до більш високого рівня, а також використовується для чарівництва священних або спадкових предметів. Цей реагент може бути здобутий як з трави “Зла троянда”, так і випадково у понівечених дарах, розкиданих по області Пекельного приливу.

За кожного убитого ворога і, випадково, за відкриття інтерактивних об’єктів зі здобиччю, гравці отримують Аберрантну золу. Ця цінна валюта призначена для відкриття понівечених дарів, розкиданих по областях Пекельного приливу. Дари таємниць, які з’являються на мапі під час приливу, відображаються як об’єкти зі спеціальним криваво-червоним серпанком, і також на мінікарті, якщо персонаж перебуває в конкретній області приливу.

Кожен дар має вартість в Аберрантній золі, і в залежності від типу дару вартість може варіюватися. Ось основні типи дарів та їх ціни:

  • Понівечений дар захисту (шолом, нагрудна броня, рукавички, чоботи) – 75 золотих
  • Понівечений дар з прикрасами (персні, амулети) – від 75 до 125 золотих
  • Понівечений дар зі зброєю (легка зброя, важка зброя) – від 125 до 150 золотих
  • Понівечений дар таємниць – 175 золотих (дає випадкове екіпірування, включаючи Забуті душі та Злу троянду)

Важливо пам’ятати, що якщо персонаж помирає, половина накопиченої Аберрантної золи безповоротно втрачається. Але гравці мають годину реального часу на використання накопиченої золи, поки Пекельний прилив триває. Це означає, що під час приливу можна вільно повертатися в місто, займатися різними активностями, а зола залишиться на місці. Проте, як тільки Пекельний прилив завершиться, золото пропаде, і наступного разу гравцеві доведеться збирати золу знову.

Корисні нюанси, які варто знати під час відвідування Пекельного припливу

Учасники Пекельного приливу можуть зустріти і рідкісного боса Кіксарта, вбивство якого гарантує отримання Забутих душ та Аберрантної золи. Також в локаціях припливу можуть відбуватися стандартні випадкові події, які дають багато золота.

Під час перебування в області Пекельного приливу іноді може відбутися цікава подія під назвою “Полчища, що збираються”. Навіть при вбивстві великої кількості супротивників учасник не отримує здобичі до моменту випадання 1-3 скринь, однак з кожного поваленого ворога впаде аберрантно золи. Взаємодія з цією подією може принести гравцю приблизно 100-150 попелу протягом її тривалості, що робить її вельми привабливою для відвідування.

Також, гравцям варто звернути увагу на інтерактивні предмети з криваво-червоним серпанком, які гарантовано дадуть 4-8 одиниць Аберантної золи. Ці унікальні предмети можуть стати додатковим джерелом цінної валюти в грі.

Слід також спробувати знайти і взаємодіяти з особливою рудою, яка має назву “Кричуща пекельна жила”. Незвичайна рудна жила виглядає так само, як і звичайна, але приносить вигоду гравцеві, надаючи йому не лише 4-8 одиниць Аберантної золи, але й з деякою ймовірністю одну або кілька Забутих душ.

Важливо зазначити, що з понівечених дарів будь-якого типу завжди будуть випадати випадкові зілля. Деякі з цих зілль, наприклад, Зілля воїнської удачі, не можуть бути створені алхіміком і доступні тільки як випадкова здобич у Пекельному приливі або з інших випадкових подій.

Якщо гравцям мета – набрати якнайбільше Забутих душ і Злої троянди, то рекомендується утримувати золу і не витрачати її на звичайні понівечені дари, що розташовані на карті, оскільки вони не завжди дарують Забуті душі або видають їх у незначних кількостях. Краще зосередитися на пошуку схованих понівечених дарів таємниць, які завжди дають пристойну кількість Забутих душ і навіть Злої троянди, незалежно від кількості предметів у дарі.

  • Ці дари мають кілька фіксованих місць своєї появи, а одночасно в рамках одного і того ж Пекельного натиску присутні рівно 2 Понівечених дарунки таємниць; якщо ви вже знайшли 2 дарунки таємниць, решту можете навіть не намагатися шукати, а валюту, що залишилася, здавайте на стандартні дарунки.
  • Також ці дари (і всі дари в принципі) оновлюються раз на годину (Х:00), незалежно від того, коли трапився Пекельний прилив. Наприклад, якщо Пекельний прилив почався о 14:30, то з’являться 2 дари таємниць і всі інші скрині, але о 15:00 гарантовано відбудеться зміна ВСІХ скринь, через що з’являться 2 абсолютно нові дари таємниць. Тим самим, якщо ви за ці 30 хвилин встигли накопичити золу на 1 або 2 скрині та відкрити їх, то о 15:00 з’являться ще 2 абсолютно нові дари таємниць, на які також можна встигнути накопичити золу і відкрити; загалом відкривши 4 скрині за найкращого збігу обставин!

Карта всіх можливих місць появи Понівечених дарів таємниць

Share.

Comments are closed.

Exit mobile version