Twitch продали популярний майданчик для створення та розповсюдження модів – CurseForge. Новий власник Overwolf платформи. Сума угоди не називається, а гравцям обіцяють максимально плавний перехід. У цій статті ми розглянемо ключові моменти, які торкнуться гравців та мододелів.

Навіщо взагалі Overwolf розширюватись на моди?

Для тих, хто не знайомий з Overwolf, це програмна платформа для допомоги розробникам у створенні розширень для популярних ігор, таких як CS: Go, League of Legends, Hearthstone і т.д. Цей майданчик допомагає творцям розширень монетизувати свої розробки та отримувати дохід від улюбленої справи. У команді розробників Overwolf багато фанатів ігор, а найпопулярніші ігри в офісі це LoL та WoW. Як тільки Overwolf дізналися, що CurseForge шукає нового спонсора, вони, не замислюючись, почали вести переговори з Twitch.

Які зміни чекають на гравців?

CurseForge буде прибраний з клієнта Twitch і перейде у спеціальний додаток для ПК Overwolf. Twitch повністю надають вихідний код, тому спочатку у додатку будуть ті самі функції, що й раніше, надалі Overwolf планують розвивати і покращувати систему.

CurseForge повністю зникне?

CurseForge залишиться дочірньою компанією Overwolf, ви також зможете завантажувати та встановлювати моди безпосередньо із сайту https://www.curseforge.com/.

Чи буде у нової програми CurseForge реклама?

Так, але розробники планують систему відмовитися від реклами. Справа в тому, що 70-80% доходів від реклами Overwolf спрямовується творцям розширень. Проте розробники Overwolf хочуть зробити рекламу ненав’язливою, наприклад старого клієнта Curse (ще до покупки платформи з боку Twitch). Але для тих, хто взагалі не хоче бачити реклами, планується система відмови. Найімовірніше, це буде система підписки.

Що буде зі списками модів та аккаунтами після переходу?

Twitch активно працює з Overwolf для максимально плавного переходу, щоб користувачі не зазнали дискомфорту. Однак не варто забувати про протоколи безпеки та про передачу даних третім особам.

Плани та подальша доля

Overwolf планують розвивати CurseForge, щоб творці модів могли монетизувати свої розробки і заробляти рахунок цього хобі. Між додатками та модами багато різниці, проте Overwolf планують не просто дати заробляти мододелам, а й підвищити ці заробітки в майбутньому за рахунок додавання додаткових потоків монетизації.

Докладніша стаття (англійською) та джерело за посиланням

Share.

Comments are closed.

Exit mobile version