Сьогодні вночі Activision Blizzard відзвітувала про підсумки 4 кварталу (1 жовтня – 31 грудня) 2019 та всього року загалом перед своїми інвесторами. Квартал видався успішнішим, ніж очікувалося спочатку, як з погляду виручки, і у плані акцій. При цьому кількість щомісячно активних користувачів компанії зросла з 300 до 400 млн., а до фіналу 2019 кількість гравців WoW подвоїлася відносно кінця 2 кварталу цього ж року. Виписали найцікавіші моменти, які стосуються ігор Blizzard, Activision та King.

4 квартал 2019

“Результати четвертого кварталу перевершили наші попередні прогнози як щодо виручки, так і вартості акцій. – повідомив Боббі Котік, головний виконавчий директор Activision Blizzard. – Нещодавній успіх Call of Duty демонструє масштаб наявного у нас потенціалу до зростання, оскільки тепер наша спільнота включає найбільшу кількість гравців у найбільшій кількості країн на найбільшій кількості платформ за всі часи. Завдяки міцному плану на випуск контенту для наших франшиз та потужній динаміці в галузі мобільних ігор, кіберспорту та реклами ми з нетерпінням чекаємо на можливість продовжити радувати наших гравців, шанувальників та власників акцій у 2020 році і далі.”

Загальні результати

  • У 4 кварталі 2019 року загальна кількість щомісячно активних користувачів Activision Blizzard становила 409 млн., з яких Blizzard належить – 32 млн., Activision – 128 млн., а King – 249 млн.
    У 4 кварталі 2019 року дохід склав $1,99 млрд., що на 9,9% вище за очікувані $1,81 млрд. Виручка Activision склала $1,43 млрд. (виробничий прибуток: $696 млн.), а виручка Blizzard – $595 млн. ( прибуток: $260 млн.).
    На зростання виручки сприятливо позначилися Call of Duty та World of Warcraft Classic.
    У 4 кварталі виручка Blizzard була стабільною завдяки тому, що доходи, що скорочуються, від Hearthstone і Diablo були скомпенсовані зростаючими від World of Warcraft і Overwatch, зменшенням витрат.
    Blizzard продовжать працювати над іграми для ПК та консолей, оскільки компанія серйозно пов’язана з даними платформами, проте мобільні проекти відкривають для неї серйозні можливості та дозволяють залучати гравців, які не цікавляться іншими платформами. Тому робота над мобільними проектами є для неї дуже перспективною.
    Blizzard продовжить працювати над розширенням горизонтів, вкладатиметься в технології, платформи та аналітику даних. Однак, щоб деякі зусилля дали свої плоди, знадобиться певний час. На 2020 рік і надалі заплановано великі релізи.
    Компанія продовжує працювати над Overwatch 2, Diablo IV, Diablo Immortal і рядом неоголошених проектів, серед яких кілька – мобільні.

World of Warcraft

  • У 4 кварталі 2019 року кількість активних гравців World of Warcraft більш ніж удвічі перевищила цифри кінця 2 кварталу того ж року (активними вважаються ті гравці, які мають відновлювану підписку або більше 1 міс. оплаченого ігрового часу).
    Вихід доповнення Shadowlands заплановано на другу половину 2020 року.
    WoW Classic демонструє хороші результати, завдяки йому в початковий Азерот приходять нові та повертаються старі гравці. Особливо активно у WoW Classic грають на сході.
    Завдяки постійному випуску контенту для WoW Classic гра допомагає зберігати велику кількість активних передплатників WoW, яка перевищила значення, що були до його запуску.
    Завдяки успіху WoW Classic виникає потенційна можливість у тому, що відкриття нового контенту для нього ще більше збільшить розміри спільноти. На 2020 розробниками складено план постійного випуску контенту для WoW Classic.

Warcraft III: Reforged

  • Blizzard визнають, що розчарували деяких ігрових подібним запуском, вони згодні з тим, що співтовариство очікувало від них крутіші та якісніші речі, і досягти цієї планки очікувань не вдалося. Розробники назвали минулий тиждень “складним” для них.
    Розробники не планують закидати гру, вони продовжать працювати над нею, виправляти проблеми та розширювати можливості, щоб задовольнити всіх гравців. Також вони планують поділитися планами на майбутнє.

Hearthstone

  • Завдяки виходу доповнення “Натиск драконів” та запуску режиму “Поля битв”, у 4 кварталі кількість активних гравців Hearthstone та виручка від франшизи постійно зростали протягом усього періоду. Проте загалом дохід від франшизи продовжує скорочуватися.

Overwatch

  • Запуск Overwatch на Nintendo Switch розширив співтовариство гравців, що подолало позначку 50 млн. у всьому світі з моменту запуску.
    У лютому очікується початок нового сезону Overwatch League з 20 постійними командами з усього світу, трансляції матчів якого транслюватимуться на YouTube.

Diablo

  • Diablo Immortal продовжує перебувати в активній розробці спільно з NetEase і в цьому плані досягли хорошого прогресу.
    Розробники провели внутрішні ігрові тести Diablo Immortal і результати дуже надихали.
    Регіональне альфа-тестування Diablo Immortal розпочнеться у середині 2020 року.
    Розробники називають відгуки гравців безцінними і пильно стежитимуть за ними, щоб зробити гру дуже якісною.

Call of Duty

  • Число установок Call of Duty Mobile перевищило 150 млн., а гра потрапила до списків найбільш популярних проектів у більш ніж 150 країнах та регіонах, у 4 кварталі увійшовши до топ-15 списку популярних ігор США у магазинах додатків.
    Вихід Call of Duty Mobile став найуспішнішим запуском мобільного проекту в індустрії.
    Успіх Call of Duty Mobile не тільки значно підвищив кількість щомісяця активних користувачів Activision, а й показує, що мобільні проекти щодо інших всесвітів також можуть бути успішними та затребуваними.
    Продажі Call of Duty: Modern Warfare перевищили значення Call of Duty: Black Ops 4 на двозначне число відсотків, причому зростання спостерігалося як на ПК, так і консолях. При цьому продажі гри для ПК на Battle.net зросли на 50% щодо аналогічного кварталу попереднього року.
    У 2019 році Call of Duty знову (10 разів за останні 11 років) стала найбільш продаваною франшизою для консолей у світі.
    На Call of Duty League покладаються великі надії.
    Очікується, що партнерство Activision з YouTube щодо трансляції кіберспортивних подій дозволить демонструвати цей контент більш ніж 200 млн. гравців у всьому світі.

Candy Crush

  • Число гравців Candy Crush Saga продовжує зростати і гра залишається одним із найпопулярніших проектів у магазинах додатків США.
    При цьому в 4 кварталі 2019 року франшиза Candy Crush стала найприбутковішою серед усіх мобільних проектів у магазинах додатків США.

    Різноманітні цифри та статистику по 4 кварталу 2019 року ви можете подивитися в цьому документі, також основні дані більш наочно представлені в цій презентації для інвесторів.

Share.

Comments are closed.

Exit mobile version