Проаналізувавши поточну мету, а також відгуки гравців за найпопулярнішими на даний момент колодами. Розробники вирішили поправити баланс сил у грі. Здебільшого зміни торкнуться класу Розбійник, але це й не дивно, оскільки мета стабілізувалася навколо найпопулярнішої колоди цього класу. Так само зміни торкнуться карти Архіваріус Елізіану. Зміни набудуть чинності 22 травня.

ЗМІНИ БАЛАНСУ КАРТ, ЩО ГОТУЮТЬСЯ, – 22 ТРАВНЯ 2019 Р..

Ми проаналізували накопичені дані та зібрали відгуки співробітників і гравців про популярні колоди. Тепер необхідно вирішити питання, пов’язані з ефективністю та поширеністю колод розбійників, а також змінити певну взаємодію з картою “Архіваріус Елізіана”. Усе це відбудеться в оновленні, яке вийде 22 травня.

Ми прийняли рішення зосередитися на розбійнику, оскільки колоди цього класу визначають особливості метагри. Наразі у гравців є тільки один надійний варіант для протидії розбійникам – воїн. Проте, зіставивши колоди воїна, ви виявите, що результативність цього класу в дуелях з іншими сильно варіюється, внаслідок чого він не може претендувати на популярність розбійника. Хоча ми визнаємо, що існують й інші ефективні та популярні колоди (на кшталт “токен-друїда”, “мага-чарівника” та “мисливця на механізми”), ми вирішили поки що залишити їх поза увагою, тому що їхня результативність багато в чому залежить від обраної противником колоди. У разі, якщо будь-які з цих колод почнуть переважати в дуелях, у грі вже існує достатньо способів протидії їм, тож умови метагри й надалі змінюватимуться. Як і завжди, протягом наступних тижнів ми оцінимо результати змін, і нам уже не терпиться ознайомитися з вашими відгуками про них.

Нижче подано інформацію про зміни для кожної з карт і про причини, що спонукали нас їх підготувати.

МАЙБУТНІ ЗМІНИ КАРТ

Зміни балансу карток - 22 травня 2019 р.
  • Запас здоров’я “Негідника ЗЛА” зменшено з 5 до 4
    • “Негідник ЗЛА” був ефективною картою, що давала змогу переломити хід гри, однак запас здоров’я в 5 одиниць давав змогу розбійникам без особливого ризику змінювати ситуацію на полі на свою користь. “Негідник ЗЛА” залишиться гідною картою в арсеналі розбійників, однак за своєю силою буде порівнянний з іншими представленими в грі картами.
  • “Абордаж” тепер коштує 4 мани, а не 3.
    • Розбійники і так вважаються майстрами з вилучення карт з колоди, і через карту, що забезпечує в цьому відношенні стабільні результати, дуелі з розбійниками ставали занадто одноманітними. Ми підготували цю зміну, щоб підкреслити, яку величезну користь може принести отримання пари цілком конкретних карт з колоди.
  • Тепер на карті “Підготовка” написано таке: “Наступне заклинання, яке ви розігруєте на цьому ходу, коштує на (2) мани менше”.
    • Усі зміни, що зачіпають карти з базового і класичного набору, спрямовані на підтримку балансу в довгостроковій перспективі. “Підготовка” вважається настільки потужною картою, що її додають практично в усі колоди розбійника. У підсумку ми вирішили обмежитися не найзначнішою зміною. Нам хотілося зменшити ефективність карти, однак важливо було зберегти її значущість для розбійників, оскільки вона чудово відповідає концепції класу. “Підготовку” регулярно використовують для зменшення вартості заклинань на кшталт “Приголомшення” або “Патрання”, і в цьому плані нічого не зміниться. Зменшення витрат на застосування заклинань на 2 мани (а не на 3) відкриє перед нами більше можливостей під час розроблення нових заклинань високої вартості для розбійника, при цьому не доведеться витрачати надто багато сил на опрацювання їх балансу та їх комбінацій з “Підготовкою”.
  • “Архіваріус Елізіана” тепер коштує 9 мани, а не 8.
    • Нашим завданням було зберегти міць “Архіваріуса Елізіани” і те відчуття могутності, що відчуває гравець, який застосовує цю карту. З іншого боку, потрібно було ускладнити стратегію багаторазового застосування цієї карти під час дуелі. Шамани, як і раніше, зможуть повторно розігрувати “Архіваріуса Елізіану” за допомогою “Дрижеглота”, однак настільки частих і кричущих ситуацій, як у випадку з колодами воїна, призначеними для контролю, більше не буде. Таким чином, результативність комбінацій “Елізіани” і “Згубного банкіра” або “Молодого хмелевора” дещо знизиться.

Як і в минулому, після набуття змінами чинності гравці зможуть протягом двох тижнів розпорошити змінені карти за повну вартість.

Share.

Comments are closed.

Exit mobile version