Valheim – гра для шукачів пригод, де, незважаючи на активний ігровий процес, багато чого зав’язано на видобутку ресурсів і подальшим створенням броні, супутніх предметів та ін. Ряд із них захований під землею і знайти їх, навіть при ретельному вивченні локації не вдасться. Для таких цілей використовується такий предмет як «Дужка».

Цей гайд допоможе вам знайти предмет, який перетворить життя вашого персонажа.

Методи знайти дужку в Valheim

Нехай вас не бентежить така мила і проста назва – дужка, корисна річ у грі, отримати яку проблематично. Щоб стати власником такого пристрою, потрібно виконати такі дії:

  • Необхідно перемогти ватажка у Чорному лісі – Стародавній загине, і ви отримаєте Болотяний ключ, який допоможе відкрити склепи, що затонули на болотах;
  • Відвідати Склепи, що затонули, де можна знайти вегвізири – це каміння, яке вкаже місце розташування наступного боса;
  • Зібрати потрібний лут, що дозволяє закликати монстра;
  • Викликати ватажка на бій;
  • Здобути над ним перемогу.

Valheim: Шукаємо дужку для новачків

Найцікавіше в тому, що при битві маса кісток має ряд здібностей:

  • Класичний удар – адаптивний до ближнього бою;
  • Газова атака – акцентований удар у певну область;
  • Заклик чудовиськ – можна закликати скелети та згустки.

Потрібно врахувати, що представленого боса «завалити» проблематично. У наведеному нижче списку ми вкажемо, чим варто запастися перед зустріччю з ним:

  • Їжа – в цьому випадку підійде м’ясо, ковбаски або овочеве рагу. У сукупності, ці запаси допоможуть заповнити 150 одиниць здоров’я і 120 витривалості;
  • Залізне спорядження допомагає підвищити показники броні, при цьому знизивши швидкість його переміщення на 10%;
  • Цибуля мисливця – просте, але надійне озброєння, що дозволяє атакувати здалеку, не вдаючись до ближнього бою;
  • Крижані стріли – Кістяна маса схильна до підвищеної шкоди від холоду, тому дане озброєння актуальне як ніколи;
  • Плащ, виготовлений із шкіри троля – додатковий спосіб захистити персонажа;
  • Медовуха – цей еліксир допоможе знизити рівень впливу отруйних речовин після атак боса;
  • Булава і щит – оптимальний варіант для ближнього бою та нанесення максимальної шкоди.

Зібравши всю необхідну амуніцію, можна бути спокійним – бос на Болотах поляже у бою. Так ви зможете його здолати з мінімальними втратами, витративши одну спробу (можливо). Коли він помре, на місці його туші, користувач побачить трофеї та заповітну дужку.

Навіщо потрібна дужка у Валхейм

Дужка – унікальний у своєму плані предмет, що дозволяє таке:

  • Знайти жили срібла на Горі. Для отримання срібла необхідно заздалегідь запастися залізною киркою. Срібло не видобути інструментом нижче за рівнем якості. Розробивши залізну «жилу», користувач побачить, що з’явилася срібна;
  • Лугові скарби закопані в землю. На першій локації можна пошукати Стародавні Поховання, пририті вікінгами. Загиблих воїнів ховали разом із рясним набором скарбів, які дуга допоможе відшукати. Так, користувач зможе знайти масу зброї, монет і пір’я, рубінів, срібних намистів та інших корисних предметів, які потім можна реалізувати у Хальдора (або обміняти на корисні штуки). До речі, у Лугах можна накопати багато місяця для подальшого крафту;
  • Металобрухт. Даний варіант пошуку – найкраще джерело металу. Вони вдосталь присутні на болотах (в основному затонули склепи). Найчастіше вони зустрічаються у підводних областях. Щоб легко їх знайти, вам допоможе дужка – для організації видобутку, необхідна кирка з бронзи або класом вище. Добуту залізну руду можна переробити на зливки.

Річ, така як дужка – унікальна за низкою своїх властивостей і допоможе суттєво полегшити прокачування персонажа.

Користуємося дужкою – короткий лікнеп

Дужка – інвент, який слід надіти на персонажа для подальшої експлуатації. Після активації протагоніст починає випромінювати блакитне світло. Наближаючись до скарбу чи копалин, почутиметься сигнали, що сигналізують про наявність лута. Чим ближче герой до них виявиться, тим частіше і голосніше буде рівень сигналу.

Знайшовши необхідну точку розкопок, залишиться тільки дістати кирку і розворушити його. Через певний час ви знайдете ряд предметів, які допоможуть прокачати персонажа та створити цінне екіпірування. Зазначається, що скарб можна знайти не відразу – якщо нічого розумного не трапляється, слід трохи переміститися, щоб відкопати щось варте.

Варто врахувати, що навіть якщо після завершення розкопок дужка продовжує видавати звук, варто спробувати покопатися поряд.

Share.

Comments are closed.

Exit mobile version