У грі Valheim обсидіан – цінний матеріал, який не так просто знайти. Зазвичай з нього роблять стріли, але може знадобитися й інших цілей. Читайте наш гайд, щоб дізнатися, де видобути обсидіан і як його використовувати.

Шукаємо обсидіан у Valheim

Обсидіан добувають у локації, що називається біом Гори. Не дивуйтеся, якщо ця локація вам добре знайома, але обсидіана в ній ви ніколи не бачили – це звичайна справа. Обсидіанові скупчення максимально схожі на прості камені. Від простих каменів обсидіанова руда відрізняється гострокутною формою та оригінальним візерунком на поверхні.

Valheim: Де і як знайти обсидіан

Цей ресурс зустрічається переважно у гірських масивах, на крутих та пологих схилах. У долинах обсидіану майже ніколи не буває.

Коли ви добуватимете обсидіан, вам можуть перешкодити мешканці гірської місцевості – вовки та дракони. Обов’язково слідкуйте за тим, щоб їх не було поблизу. Видобуючи обсидіан, ви повинні руйнувати його скупчення, і дрібне каміння може покотитися вниз – є ризик, що внизу вони зіткнуться з чудовиськами.

Які предмети можна виготовити з обсидіану

Насамперед із обсидіана ви зможете зробити кілька видів стріл. Це Крижані стріли, Обсидіанові стріли та Отруєні стріли. Для них потрібен обсидіан х4, деревина х8 і пір’я х2. Для виготовлення обсидіанових стріл цього буде достатньо, а для двох інших видів будуть потрібні додаткові компоненти – морозна залоза х1 для крижаних стріл та жижа х2 для отруєних.

Крім стріл обсидіанову руду можна використовуватиме вдосконалення верстата. Вам знадобиться зробити полицю для інструментів, яка перебуватиме біля верстата.

Для полиці вам знадобиться 4 металеві зливки, 10 одиниць відповідної деревини і 4 одиниці обсидіана.

До речі, цей ресурс за потреби вільно переміщається через портали і його не потрібно плавити. Просто берете та використовуєте.

Share.

Comments are closed.

Exit mobile version