Ігровий світ Valheim розділений на кілька великих зон, що поступово освоюються геймерами. Кожна місцевість (біом) має власний ландшафт, клімат і монстри. Є території, виживання у яких представляє для героя складне завдання. Наприклад, у снігових Горах є висока ймовірність загибелі від обмороження або внаслідок зустрічі із драконом. Рівні Луги більш безпечні. Тут герой може віддихатися та поповнити ресурси.

Локація «Болота» є одним із найбільш загадкових і непередбачуваних місць. Рівень небезпеки, на яку наражається персонаж, який здійснює рейд по Болотах, досить високий. В якості плати за ризик щасливий персонаж може знайти цінні ресурси, які допоможуть йому розвиватися та захистять від небезпек.

Цей путівник містить огляд болотних місцевостей, опис монстрів та перелік матеріалів, які можуть бути здобуті.

Valheim: Довідник з локації «Болота»

 

Перелік ресурсів

При освоєнні Болот герой може здобути такі цінні матеріали:

  • При рубанні старих дерев з деякою ймовірністю випадає «Стародавня кора», яка стане в нагоді для будівництва Драккарів, розведення великих вогнищ і створення озброєння (цибуля «Зуб Драугра», сокира, списи з вовчим зубом або старовинною корою).
  • Знищення звичайних дерев на локації Болота поповнює інвентар героя матеріалом «Деревина». Цей ресурс широко застосовують створення будівель, меблів, озброєння, знарядь праці.
  • Усередині затоплених гробниць зростають «Жовті гриби». Ці інгредієнти, що підвищують витривалість, можна вживати сирими або використовувати для основи напою «Медовуха».
  • Копаючи ґрунт під болотами, а також вивчаючи затоплені гробниці, герой може знайти інгредієнт «Металлолом». Металевий брухт незамінний для виробництва посиленого озброєння, амуніції, високоякісних знарядь. Уламки старого металу використовуються для виплавки злитків із заліза. Для пошуку ресурсу на відкритих землях застосовують спеціальний девайс «Дужка».
  • На стовбурах болотяних дерев з’являється фосфоресційна «Слиз». Цією зеленою субстанцією герой може заправити ліхтарик із заліза. Слиз є компонентом зброї “зуб Драугра”, факела, що горить зеленим полум’ям, а також прапори зеленого кольору.
  • Переможені привиди втрачають компонент під назвою «Ланцюг». Цей ресурс стане у нагоді для створення одягу (нагрудник з вовчого хутра), амуніції (чорні металеві щити), а також навісного мангалу та ковальського хутра.
  • На болотних місцевостях зустрічається дикий «Чортополох», який стане в нагоді для виготовлення двох типів напою «Медовуха», що працюють проти отрути та переохолодження. Крім цього, Чортополох застосовується під час створення кров’яних ковбасок.
  • П’явки, що живуть на Болотах, є джерелом інгредієнта «Туша». Цей компонент входить до складу кров’яної ковбаси, медовух (протиморозної та надкорисної), прапора з червоним кольором.
  • Інгредієнт «Кістяні уламки» стане в нагоді для створення накидок зі шкіри оленів та тролів, головного убору зі шкіри тролів, жовтої декорації інтер’єру Yuleklapp.
  • «Потрухи», здобуті з драугрів, використовуються при приготуванні ковбаски.
  • Убиті суртлінги втрачають «Вугілля», що застосовується як паливо. Вугілля застосовують для розпалювання багать, влаштування навісних мангалів, роботи печей (плавильної та доменної). Крім цього, вугілля входить до складу ковальської майстерні, навісного мангалу, табличок, основи напою медовуха, що захищає від отруєння, а також прапора чорного кольору.
  • Цінний інгредієнт, що видобувається із суртлінгів – «Ядро суртлінгу». Цей компонент використовується для зведення плавильні, вуглепереробної печі, розведення великих вогнищ, створення порталів та оберегів.
  • Повалені слимаки втрачають компонент «Жижа», який стане в нагоді при створенні гнильних бомб і отруйних стріл.
  • Рослинний компонент «Ріпне насіння» можна застосувати для культивації ріпи. Овочі стануть у пригоді при варінні рагу або створенні предмета інтер’єру «Гарбуз на Хелловін».

На територіях Болот щедро розміщені скарби з цінним лутом. Основний зміст скринь – коштовності (ювелірні прикраси, дорогоцінне каміння, монети). Скуповуванням цінностей промишляє мандрівний купець Хальдор. Крім ювелірки та монет, у скарбах можна знайти цінні інгредієнти (ланцюги, древню кору, отруєні стріли). Особливий інтерес представляють «висохлі кістки», які стануть у пригоді для виклику боса на ім’я маса кісток.

Болотні монстри

Освоюючи локацію «Болота», герой зустрічається з такими небезпечними сутностями:

  • Отруйні «Слимаки» є безформною желеподібною масою. Монстри вражають отрутою, накладаючи на героя негативний ефект. Уражений слимаків розвалюється на двох згустках.
  • Воїни, які загинули на Болотах у давнину, звернулися до «Драугрів». Ці істоти не можуть залишити місце упокою, вважаючи за мету охорону захованих скарбів. Драугри агресивно ставляться до чужинців, їхнє озброєння складають луки чи сокири.
  • Еліта Драугров – монстри, націлені на ближній бій з важкими мечами. Відрізнити їх від звичайних Драугрів можна за збільшеними розмірами та фіолетовим блиском очей.
  • Потвори Суртлінги зовні нагадують рухливу плазму. Суртлінги пересуваються групами, які з 2-4 особин. Суртлінги не мають стійкості проти води, завдають далекобійної шкоди за допомогою вогненної магії.
  • Водойми та мілководні зони Боліт населені П’явками. Ці істоти накладають на персонажа негативний ефект, що призводить до втрати окулярів життя від отруєння. П’явки не виходять на берег, тому з ними легко розправитися за допомогою далекобійного озброєння.
  • Примари носяться в повітрі, практично ніколи не приземляючись. Боротися з цими істотами, що завдають великої шкоди, зручніше за допомогою цибулі.
  • Кістяні Скелети звичайно оточують могили або склепи. Групи чи одиночні представники цих сутностей виникають по всій території Боліт. Озброєні луками, мечами та щитами, як і личить загиблим воїнам.

Битва з босом

Головне болотяне чудовисько називається Маса Костей. Цей унікальний монстр є досить небезпечним, перемога над ним дається гравцеві непросто.

Для виклику боса на битву необхідно виконати такі дії:

  1. Перемогти Стародавнього на території «Чорний ліс».
  2. Використовувати Болотяний ключ, що випав із Стародавнього, для входу в Затоплені склепи.
  3. Обстежити катакомби, знайти вегвізир.
  4. Після застосування вегвізиру знайти на карті святилище, призначене для призову болотного боса.
  5. Зібрати десять штук висохлих кісток, обстежуючи скрині в топях або купи металевих уламків усередині затоплених склепів.
  6. Розмістити предмети на вівтарі для активації та виклику Маси Костей.

Щоб успішно підготуватися до битви з болотним босом, герою слід обзавестися гідним екіпіруванням, зброєю, зіллям та продуктами для підтримки енергії та витривалості. Рекомендуються:

  • Обладунки із заліза (повний набір). Такий комплект серйозно посилює захисні характеристики персонажа, знижуючи збитки, що отримуються до мінімуму.
  • Накидка зі шкіри троля, що служить вдалим доповненням до броні.
    Напій «Медовуха», що підвищує опір отруйним атакам.
  • Харчовий набір – ковбаски, оброблене м’ясо, рагу з ріпки. Сумарний ефект від цих продуктів додасть герою 120 пунктів витривалості та 150 очок здоров’я.
  • Озброєння. Враховуючи чутливість боса до заморожування, рекомендується взяти цибулю, заряджену морозними стрілами.
  • Булава із заліза допоможе персонажу відбиватися від помічників, що викликаються Масою Костей, а також вразити супротивника на ближній дистанції.

Бойова тактика

Тактичні прийоми, що застосовуються болотним босом:

  • Потужний удар, що завдається з близької дистанції. Щоб уникнути великої втрати здоров’я, слід використати ухилення.
  • Створення помічників. Додаткових монстрів, які закликають боса на допомогу, рекомендується знищувати якомога раніше, поки вони не розплодилися до критичного числа.
  • Отруєні хмари. Попадання в отруйний туман є дуже небезпечним. Героя потрібно терміново виводити з такої галузі, поки отруйний ефект не призвів до неминучої смерті.

Рекомендована бойова тактика для перемоги над Масою Костею:

  1. Підготуватися до бою, випивши медовуху-антидот і вживаючи корисну їжу.
  2. Почати атаку здалеку, використовуючи крижані стріли.
  3. Уникати близького контакту з противником, ховаючись за об’єктами, що розташовані на місцевості, а також використовуючи ухилення.
  4. Вбивати підтримуючих монстрів у міру їхнього виникнення.
  5. Втікати з отруйної пари якнайшвидше, навіть ціною зменшення витривалості.
  6. У ближньому бою використовувати булаву із заліза.

Альтернативний спосіб розправитися з болотним босом:

  1. Викликавши монстра, не кидатися у бій, а заздалегідь створити пункт для респавна, збудувавши неподалік житло з ліжком.
  2. Після загибелі повертатися до власної могили для збору інвентарю, що випав.
  3. Використовуючи заклинання «бігу мерця», що прискорює відновлення окулярів здоров’я та витривалості, багаторазово вдарити противника булавою.
  4. Після загибелі знову повторити операцію.

Рівень життя ворога не встигає відновитися за час повернення героя з пункту респавна, а персонаж у цей час перебуває під впливом позитивних ефектів. Подібна перевага дозволяє впоратися із супротивником за кілька заходів.

Трофеї

В нагороду за перемогу над Масою Костей герой отримує артефакт «Дужка», який допомагає шукати заховані скарби та ресурси.

Інший трофей “Косто-маса” використовують для короткочасного зниження фізичної шкоди. Для активації об’єкт поміщають на жертовний камінь. Тривалість ефекту – 5 хвилин, час перезаряджання – у 4 рази більший.

Затоплені склепи

Для входу в оригінальні приміщення, розташовані на болотистих територіях, герой повинен використовувати Болотяний ключ, що випав із Стародавнього (бос локації Чорний ліс).

У катакомбах можна зустрітися зі слимаками, скелетами та драуграми.

Корисні предмети: жовті гриби, металеві відходи, сухі кістки, рубіни, коштовності, монети. Камені вегвізири мають квестове призначення, вказуючи місцезнаходження святилища, призначеного для виклику боса.

Share.

Comments are closed.

Exit mobile version