Valheim — одна з ігор з типовим виживальним сюжетом. Гравці можуть вивчати навколишній світ поодинці або групами, принагідно відшукуючи важливі предмети і вступаючи в сутички з монстрами. Однак у Valheim не вистачає контенту, а найсерйознішою проблемою частина гравців вважає відсутність торговців. Ця думка не так: торговець у грі є — це пухкий дворф Хальдор. У нього можна придбати різні речі, які приносять користь при подальшому відіграші.

Основне місцезнаходження

Усі світи у грі за мотивами скандинавської міфології конструюються випадковим способом. Тому єдиного місця у НПС немає. Але досвід гравців дозволив встановити цікавий факт: найчастіше на Хальдора можна натрапити у Шварцвальді. Щоправда, це не означає, що саме там його знайде конкретний гравець — справа у тій самій гнучкій адаптації гри. Цілком можлива ситуація, коли гравець, який навіть витоптав всю віртуальну карту біома, так і не зустрінеться з купцем. І тут необхідно змінити тактику.

Valheim: Як розшукати дворфа-купця та як з ним торгувати?

Альтернативні методи

Як і реальні середньовічні торговці, Хальдор воліє пересуватися річками. Систематично перевіряючи береги найближчих водойм, іноді можна знайти його за короткий час. Інша тонкість у тому, що з огляді Рівнин також вдається натрапити на дворфа. Але там його супроводжує негативно налаштований герой супутник — локс. Якщо ж Хальдор розташувався десь табором, то там мешкає невідмінний зовні від локса вихованець купця. Ця велика волосата істота не повинна викликати тривогу — навпаки, вона абсолютно безпечна, і сама її присутність каже, що мета близька.

Багато хто любить вивчати ігровий світ ночами. У темряві іноді мелькатимуть вогники. Зелене світло говорить саме про те, що дворф знаходиться на привалі. Однак варто пам’ятати, що світло це видно здалеку, і іноді вночі доведеться пройти чималу відстань.

Вдень табір комерсанта оточений білим світінням. На великій відстані воно виглядає як дим від багаття, що створює бриж. «Дим» спотворює вигляд рослин. Насправді це магічний бар’єр, який дворф встановлює спеціально заради своєї безпеки. Помітити такі ознаки можна знову ж таки на великому видаленні.

Опинившись приблизно за 290 — 300 метрів від торговця, гравець може побачити на своїй міні-карті символ — білий мішечок. Саме він і каже, де точно з’явився цей персонаж.

Спрощений спосіб

Можна створити додатковий світ у грі через головне меню. Нік там буде будь-хто. У полі Seed необхідно вказати HHcLC5acQt. Натиснувши клавішу «готово», гравець закликає Хальдора до початкової локації. У новому світі весь попередній прогрес, включаючи зроблені запаси інвентарю, не загубиться. Але, щоб не було зовсім легко, у цій локації доведеться зіткнутися і з деякими босами.

Використання консолі

Навіть стартову локацію досліджувати не надто просто. Обстежити ж їх у пошуках бізнесмена… вірніше, «бізнесдворфу», подобається не всім. Якщо потрібно все ж таки прикупити потрібні речі, треба скористатися чит-кодами Valheim. Після натискання F5 дають команду imacheater. Не забудьте підтвердити її з клавіатури!

Потім, отримавши доступ до кодів, набирають Spawner_ Haldor. Зазвичай цього розпорядження досить. У деяких випадках допомагає додаткова команда – Spawn Haldor. До уваги: корисно ознайомитися і з іншими спеціальними інструментами для різних режимів — одиночного відіграшу та мультиплеєра.

Що можна замовити

НПС продає переважно банальні предмети. За ковпак святкового вигляду гравець віддасть 100 монет. Єдине значення цього головного убору, що копіює шапку Санта-Клауса, є суто декоративним. На характеристики та можливості персонажа він не вплине.

Купивши за 350 одиниць золота вудку, додавши до неї за 10 золота наживку, можна незабаром приготувати рибні страви.

Більше серйозне значення має плоть Іміра. Віддавши 120 золотих за цей матеріал, можна скрафтити молоти різних типів. Користуватися тілом Іміра доведеться досить часто.

Ще іноді купують вінець дворфів, ціна якого – 620 одиниць золота. Незважаючи на пафосну назву, насправді це лише аналог шахтарського налобного ліхтаря, який одночасно замінює і шолом. З таким джерелом світла можна нічого не проґавити в похмурих закутках підземель. Замість вінця дворфів можна придбати простий світильник, а ще — смолоскип, який підходить як допоміжна зброя. Світильники в ігровому світі потрібні не лише у звичайних підземних ходах, а й у шахтах та печерах — з цього боку все цілком реалістично.

За 950 золота торговець продасть мегінг’єрд, або пояс Тора з вихідної міфологічної традиції. З такою річчю персонаж може взяти 150 одиниць додаткового вантажу. Простіше кажучи, інвентарний рюкзак зростає. Бонус отримують, беручи з собою мегінг’єрд у похід (поряд з іншим екіпіруванням). Унікальний предмет здатний ще й наростити чинність атаки героя. Варто врахувати, що мегінг’єрд ставиться за правилами в той слот, який відводиться під Дужку — і обидва аксесуари одночасно не можна мати.

Застосування плоті Іміра

Цей предмет використовують для виготовлення дворучної залізної кувалди. Візуально вона нагадує молот Мьольнір — точніше уявлення про нього у художників марвелівських коміксів. Залізна кувалда завдає величезних збитків.

Крім основного компонента, в кузні 2 категорії зі верстатом треба зібрати ще:

  • 10 порцій давньої кори;
  • 1 трофей драурга;
  • 30 порцій заліза (всі ці матеріали можуть мати якість на 1 рівні).

Ледомор

Ледомор, на відміну кувалди, є одноручним зброєю. Незважаючи на полегшення, він має пристойні параметри. Роблять кригомор у кузні 3 категорії, знову ж таки оснащеної верстатом. Знадобляться, крім 5 штук «плоти»:

  • 10 одиниць кори;
  • 30 одиниць срібла;
  • 1 морозна залоза (її одержують при перемозі над драконом).

Головна атака льодомором – 3 удари один за одним. При цьому останній випадок у такій серії завдає ворогові подвійних збитків. Можна також замахуватися та бити з-за спини. Це вимагає неабиякої спритності, але збільшує силу поразки в 2,5 рази. Щоправда, доведеться кожен втрачати 3 секунди на помаху. Так чи інакше, за допомогою плоті Іміра робляться справді корисні речі.

Як і на що тут йде торгівля

Отримання золотих монет для угод з Хальдором у Valheim йде не надто швидко. Можна продавати йому рідкісні речі, куди персонаж наткнеться щодо місцевості. За звичайний бурштин плата становитиме 5 золотих. За янтарні перли купець готовий заплатити вдвічі, а за рубіни — вчетверо більше. Найдорожче намисто зі срібла – воно йде по 30 монет штука. Відвідавши покинутий будинок, можна буде вигребти монети з скрині, а покинутих будівель у грі не так уже й мало. Ще одне джерело грошей для гравця — звичайні та затоплені склепи (похоронні камери курганів), що знаходяться відповідно у локаціях «Чорний ліс» та «Болото».

Share.

Comments are closed.

Exit mobile version