У доповненні Shadowlands герої Азерота вирушать у подорож світом мертвих після того, як Сільвана Вітрокрила пронизала покрив, що розділяє життя і смерть. Під час подорожей чотирма зонами потойбічного світу — Бастіону, Малдраксусу, Арденвельду та Ревендрету — гравці мають познайомитися з ковенантами, які правлять царствами Темних Земель. Останньою точкою призначення сюжетної лінії доповнення стане похмуре царство Ревендрета.

Ласкаво просимо до ревендрета

Ви прибудете туди із терміновими новинами для владики Ревендрета та правителя вентилів сиру Денатрія. У цьому царстві вирує повстання, що спалахнуло через посуху аніми, що вразила всі Темні Землі. Важливіше виживання для вас буде лише обачність, адже ви опинитеся в лігві охочих до секретів істот, що мають гострий слух і такі ж гострі ікла. Щоб доставити послання і врятувати ці землі, вам доведеться брати участь у палацових інтригах і покладатися на свої інстинкти — вентири відрізняються лукавством, і ваші нові союзники миттєво можуть стати небезпечними ворогами.

Душі, Що Прибувають до Ревендрета, отримують камінь гріхів. Всі провини, які ви вчинили за життя, а також ваше справжнє ім’я, записуються на такому камені. Зберігайте його місцезнаходження в таємниці і зробіть все можливе, щоб стерти з його поверхні всі вигравірувані на ній записи про попередні помилки.

МІСЦЕ ВИКУПЕННЯ

Ревендрет складається з семи різних кварталів, у кожному з яких править Жнець — могутній вентиль, вибраний з-поміж тих, хто з моменту створення цього місця підтримував місцеві традиції і підштовхував душі шлях спокутування гріхів. Тим, кому вдалося добитися спокути, пропонують вибір: повернутися до Орібосу і перейти в інший потойбічний світ або залишитися в Ревендреті та стати вентиром. Тих же, хто не бажає спокути, відправляють до Утробу.

Деякі із звичаїв вентилів дуже неоднозначні, але пам’ятайте: незгодні мають властивість зникати у цих темних краях.

Замковий Межа – будинок запеклих декадентів, вірних сиру Денатрію. Це місце дуже небезпечне для тих, хто чинить опір волі Владики. Аристократи, що мешкають у внутрішній цитаделі, – найдавніші з вентилів, які заслужили своє місце в тіні Владики. Керує ними Графіня, Жнець Бажання.

Вітаючи Владику, не забудьте висловити свою повагу, перерахувавши всі його титули: сир Денатрій, Владика Ревендрета, король Вентир, перший серед дітей крові, командир кам’яних, ікло Темних Земель.

Лісовий Межа знаходиться під владою Жахливого Мисливця, Жнеца Жаху, і є мисливськими угіддями, де вентири витягують гордість (у вигляді аніми) зі своїх жертв. Процес цей простий: дати жертвам почуття надії та свободи, а потім знову зловити їх — такий суворий урок смирення.

Перше, що захисники Азерота побачать у Ревендреті – це Темний Притулок у Тихому Межі. Править цим скромним селом Жнець Заздрості, а населяють її землерої та вентири, які сподіваються поповнити ряди аристократів, що населяють Замковий Межа. Мешканці цього села, що знаходиться з підвітряного боку від замку Нафрія, із заздрістю дивляться на будинок знаті, проводячи час у працях серед відходів душ і землі, що висихає, у той час як посуха аніми з кожним днем все більше губить це місце.

ЗАМОК НАФРІЯ

Замок Нафрія, цитадель сиру Денатрія, грізно підноситься над усім Ревендретом. У цій старовинній фортеці живе Владика, вірні йому слуги, і, якщо вірити бунтівникам-зрадникам, тут зберігається щось таємниче, що може порушити загальний порядок у Темних Землях…

Мешканці ревендроту

Познайомтеся з мешканцями Ревендрету.

ВЕНТИРИ

Вентири чимось схожі на вампірів і карають недостойних, прагнучи очистити душі грішників, спрямовані до них Суддею. Спокути душі, що досягли, або вирушають в інший світ на вічну службу, або за власним бажанням стають вентирами і підтримують цикл, стаючи знаряддям покаяння.

КАМ’ЯНИЙ ЛЕГІОН

Доблесні каменероджені, яких створила аніму Каменетвориця, що вдихнула в них, служать своїм панам як солдати. Вони наділені непорушним почуттям вірності, загартованим у боях пліч-о-пліч один з одним протягом усього їхнього існування.

Кам’яні: ці нещадні горгульї руйнують ворогів вентилів завдяки своїй майстерності у поводженні зі зброєю, а також покладаються на свою неперевершену швидкість, щоб оминати супротивників із флангів.

Гаргони: ці кровожерливі чотирилапі тварини, створені в кращих традиціях найстрашніших нічних кошмарів, блукають кам’яними дорогами Ревендрета, підтримуючи порядок як залякуванням, так і силою.

Моторошні нетопіри: патрулюючі небеса моторошні нетопіри старанно сповіщають своїх каменероджених побратимів про вторгнення, але й самі здатні постояти за себе і залишити від своїх супротивників лише неживі оболонки.

ЗЕМЛЕРОЇ

Ці робітники, народжені з первозданної жижі, підкоряються вентирам і виконують для них будь-яку чорну роботу – вони готові хоч підмітати підлогу, хоч жертвувати собою заради забави своїх повелителів.

СИР ДЕНАТРІЙ

Владика Ревендрета сир Денатрій, який за своєю подобою створив вентилі з душ, що викупили гріхи, відрізняється розважливістю і методичністю. Засновник Ревендрету – одна з найдавніших і водночас одна з наймогутніших істот у всіх Темних Землях. Він просить захисників Азерота приборкати повстання, що загрожує порушити спосіб життя вентилів.

ПРИНЦ РЕНАТАЛ

Принц Ренатал — перший із вентилів, особисто створений Владикою. Колись він був вельможею при дворі Денатрія. Але все змінилося, коли почалася посуха аніми. Ренатал, переконаний у тому, що у посусі винний Владика, зібрав могутню армію і очолив повстання з метою зайняти трон сиру Денатрія та знову відкрити потоки аніми. Але невідомо, чи виявиться принц Ренатал кращим від того тирана, якого сам хоче скинути…

Генерал дрейвен

Генерал Дрейвен, що колись очолював кам’янонароджених, відвернувся від своїх братів і приєднався до сил принца Ренатала, ведучи бунтівників у бій проти сиру Денатрія.

Це лише мала частина істот, які зустрінуться вам у Ревендреті. Не втрачайте пильності під час своїх пригод — у цьому світі ви можете зустріти давно померлих героїв Азерота.

КОВЕНАНТ ВЕНТИРІВ

Досягши максимального рівня і дослідивши всі чотири перші зони, гравці зможуть присягнути на вірність одному з ковенантів, наприклад, вентирам. Кожен Ковенант наділяє своїх захисників особливими здібностями, а також відкриває доступ до декоративних нагород та додаткових умінь у міру проходження кампанії Ковенанта (сюжет якої залежить від фракції персонажа). Ця спілка також дозволить персонажу увійти до святилища ковенанта — місце, відкрите лише тим, хто уклав договір із його правителями.

Сила вентилів

Приєднавшись до ковенанта вентилірів, ви отримаєте дві унікальні здібності: одну класову здатність, яку можна використовувати в бою, а також одну відмінну здатність, за допомогою якої ви зможете по-новому досліджувати світ.

Ось відмінна здатність, якій вентири наділять своїх героїв:

Брама тіней: ви проходите крізь тінь, з’являючись у вибраній області.

Зв’язок душ

Ви зможете зробити стародавній ритуал і зв’язати свою душу з душею одного з наймогутніших членів того ковенанта, до якого вирішите приєднатися. Зробивши це, ваш персонаж отримає силу свого партнера, що надасть йому потужні бонуси. З часом ви зможете відкривати нові рівні сили і навіть змінювати свого партнера по зв’язку душ згідно обраної стратегії.

Нагороди ковенанта вентилів

За ваші заслуги перед ковенантом вентилів ви отримаєте в нагороду кілька косметичних предметів, у тому числі засіб пересування, вихованця, набір броні, викованої вентирами, та прикраси для спини, які не залишать байдужим навіть найпишніший вентиль.

Одягніться в обладунки

Одягніться в броню, викувану спеціально для вас у кузнях Ревендрета.

На зображенні: тканинне спорядження (ліворуч), латне спорядження (у центрі) та шкіряне спорядження (праворуч).

У Ревендреті на вас чекає ще безліч секретів, адже в цьому царстві все не так, як здається, і слова Владики далеко не завжди відповідають дійсності. Тільки ви, один із найбільших героїв Азерота, зможете підняти завісу таємниці.

Нижче йде інформація про підземелля «Чортоги покаяння» та сюжет гри — обережно, спойлери!

Чертоги покаяння

Чертоги покаяння колись були місцем, де досягали спокути навіть найпишніші душі. Але внаслідок недавніх подій їх поглинула темрява, і тепер у Чортогах панує заборонена магія.

Рівні складності: звичайний, героїчний, епохальний

Рівень персонажа: 50+ (одне з чотирьох підземель для персонажів, які не досягли максимального рівня*)

Халкий, заплямований гріхом голіаф

Халкий, наповнений анімою і силою гріха величезний голем, прокинувся через підступи порочних вентилів. Сили Лорда-камергера насилу стримували його і розділили його аніму на кілька уламків каменів гріхів.

Ешелон

Загартований у боях кам’яний солдат Ешелон служить правою рукою Лорда-камергера і за його наказом відправляє в бій легіони прислужників.

Верховний суддя Аллі

У глибині Чортогов Покаяння — за внутрішнім двором, за спинами пильних горгулій — ховається церква, не схожа на жодне зі святилищ Азерота. Верховний суддя очолює душі, що довірилися їй; вона відокремлює силу гріха від фізичних оболонок і поміщає аніму до судин покаяння.

Лорд-камергер

Змістивши Верховну Обвинувачку, Лорд-камергер хитрістю та жорстокістю захопив контроль над Чертогами Покаяння. Щоб відновити стабільність у Ревендреті, необхідно повернути Обвинувачці владу, яка їй належить по праву.

*«Чортоги покаяння» – підземелля для 5 гравців, розташоване в Ревендреті.

Share.

Comments are closed.

Exit mobile version