Після появи в мережі інтерв’ю, в якому Майк Морхейм торкнувся теми доступності та впливу соціального аспекту на успіх World of Warcraft в ранні дні, колишній дизайнер систем для WoW і Грег “Ghostcrawler”, що нині обіймає високу посаду в Riot Games, Стріт на прохання своїх передплатників поділився деякими роздумами про те саме питання.

За словами Стріт, WoW став унікальною у своєму роді грою, оскільки в перші дні свого існування надав гравцям незвичайний досвід. У той час ще не існувало багатьох соціальних мереж та способів спілкування/взаємодії в мережі, які тепер дуже популярні та широко доступні, на кшталт Twitter, Twitch, Discord, тому для багатьох користувачів гра стала місцем тісних соціальних взаємодій. Люди спілкувалися, встановлювали зв’язки, заводили друзів, іноді навіть набували родин. Саме цей чарівний і незвичайний дух дозволив грі набути такої популярності. У наші дні з розвитком мережі та появою величезної кількості способів спілкування у ній відтворити магію раннього періоду WoW ніяк не вийде.

“Мене багато запитували про бесіду Майка Морхейма з Сетом Шейзелом. Хоча дуже багато в WoW було зроблено вірно, одним з його найбільших вкладів був соціальний аспект. Іноді люди забувають, що коли WoW став популярним, таких речей як миттєвий обмін повідомленнями по суті не існувало, не кажучи вже про наявність соціальних функцій у будь-якій грі.

Гравці раннього WoW могли побачити іншого гравця і здивуватися: Це інша людина? Безумство. Люди встановлювали зв’язки у WoW. Багато геймерів вперше знаходили друзів у мережі, а не у реальному світі. Нам надсилали історії про дітей, які користувалися системою листів у WoW як електронною поштою, про батьків, які могли спілкуватися зі своїми підлітками лише через гру. Далі кожній ММО буде дуже складно відтворити неймовірну новизну соціальних взаємодій, які виникли завдяки WoW. Той світ відрізнявся від цього.”

 

Share.

Comments are closed.

Exit mobile version