У оновлення 10.0.5 для Dragonflight у світі World of Warcraft з’явиться система Торгової лавки, яка дозволить гравцям виконувати різноманітні завдання в різних формах контенту і отримувати за це валюту Торгові жетони, щоб придбати на них унікальні косметичні нагороди, такі як предмети броні і зброя для трансмогрифікації, пети та транспорт. У цьому керівництві перераховані всі важливі моменти про цю новинку. :вирізка:

Торгова лавка розпочне свою роботу 1 лютого 2023 року.

Торгова лавка

Як працює Торгова лавка

Торгова лавка дуже проста у використанні: гравець заробляє валюту Торгові жетони (частина з них дається безкоштовно, а частину можна отримати, виконавши різні завдання Журналу мандрівника) і витрачає її на різноманітні косметичні товари у торговців у головній столиці своєї фракції.

  • У Оргріммарі Торгова лавка Зен’ширі розташовується на Алеї сили поруч з Фортецею Громмаша.
  • У Штормграді Торгова лавка Тоні і Уайлдера розташовується у Кварталі магів поруч з Тюрмою.

Торгова лавка має сезонний характер, і кожен сезон триває календарний місяць – від першого по останнє число. На початку кожного сезону гравець отримує нову порцію безкоштовної валюти, нові завдання для додаткової валюти, а асортимент товарів частково оновлюється.

Торгова лавка є загальною для облікового запису Battle.net системою, тому наявність кількох персонажів або акаунтів WoW не дозволить отримати більше нагород, ніж доступно одному герою, хоча взагалі це може спростити або прискорити виконання деяких завдань.

Для повноцінної взаємодії з системою потрібна активна підписка або оплачений ігровий час. Однак сама лавка є безкоштовною і наразі не потребує додаткових реальних витрат грошей.

Гайд: Торгова крамниця в World of Warcraft

Товари Торгової лавки

Після розмови з керівником Торгової лавки в спеціальному інтерфейсі гравець може ретельно розглянути всі доступні для придбання товари, які представлені у списку з вказівкою ціни та залишкового часу до оновлення. Вибрані для перегляду предмети екіпіровки випробовуються прямо на персонажі – герой також може сідати на транспорт або стояти поруч зі своїм петомцем. За бажанням, для зручнішого огляду можна сховати поточну екіпіровку персонажа або самого героя. Також деякі предмети, що представлені в асортименті, розташовані відкритим світом поруч з лавкою: зброя та броня знаходяться на манекенах, транспорт – у стайнях, а пети – прямо в лавці.

Товари Торгової лавки продаються за спеціальну валюту – Торгові жетони. Частину жетонів гравець може отримати безкоштовно один раз на місяць зі Сховища колекціонера, а іншу частину можна заробити протягом місяця, виконуючи завдання Журналу мандрівника. Товари та валюта лавки є загальними для облікового запису Battle.net.

Товари лавки змінюються кожен місяць, і навпроти кожного предмета вказано, скільки часу залишилося до його зняття з продажу. Один будь-який предмет можна “заморозити”, помістивши його в клітинку в самому низу списку, і він залишиться доступним для покупки необмежений час (доки ви не заміните його іншим). Предмети, які вийшли з продажу, повертаються в наступних сезонах, тому якщо ви пропустили який-небудь предмет, у вас все ще буде шанс побачити його в лавці знову пізніше.

Кожного місяця доступно приблизно 15 різних товарів для придбання. Серед них є пети, засоби пересування, іграшки, косметична броня, зброя та прикраси. Серед товарів є як абсолютно нові речі, так і деякі старі, які колись були доступні в грі і зникли, наприклад, предмети внутрішньоігрового магазину або тимчасових акцій. Також в асортименті можуть з’явитися альтернативні версії існуючих у грі предметів, наприклад, зброя або транспорт у новому фарбуванні.

Ось приклад переліку нагород, які будуть доступні для придбання у першому сезоні:

Предмет / Ціна

  • Небесний скакун 900
  • Ярость Повелителя Вогню 750
  • Гаррлок 750
  • Комплект: обгони безстрашного буканьєра 650
  • Розтріскуваний шпиль Безодні 500
  • Нахильник оперативника 250
  • Нагрудник нахильника 250
  • Осколок заморожених таємниць 200
  • Довгий лук блакитного лускокрила 200
  • Рожевий бутоньєр 100
  • Комплект: рожевий одяг бродяги 100
  • Бойовий молот оруженосця 100
  • Комплект: рожевий одяг стрибуна 100
  • Злостивий букет 100
  • Райдужний бойовий плащ 100

Існує невелике хитрощі: одна зі стандартних функцій лавки дозволяє безкоштовно користуватися будь-якими її товарами, хоч і з певними труднощами. Ця функція – повернення. Розробники додали до лавки можливість протягом 2 годин після покупки повернути будь-який товар, що дозволяє гравцеві придбати річ, скористатися нею і повернути назад. По суті, можна користуватися будь-яким предметом протягом 2 годин, а потім повертати і знову придбавати його, “продовжуючи” можливість “безкоштовного” використання безкінечно.

  • Це працює зі засобами пересування та петами – при цьому, якщо пет був призваний, то він залишиться з персонажем навіть після повернення, але до повторного входу в гру, а персонаж залишиться верхи на коні до зняття.
  • З косметичними предметами все ще простіше: застосовані при трансмогрифікації образи не скидаються навіть після повернення, тому можна придбати комплект, використовувати його образи для трансмогрифікації своїх речей і повернути набір назад в магазин – предмети героя збережуть змінені зовнішній вигляд, які залишаться й після повторного входу в гру.

Торгові жетони Торгової лавки

Основною і єдиною валютою Торгової лавки є Торгові жетони, які можна отримати різними способами.

При отриманні жетони не нараховуються гравцеві автоматично, а додаються до Сховища колекціонера поруч з лавкою, з якого їх потрібно забрати вручну. Для збору жетонів зі сховища потрібна активна підписка/оплачений гральний час, тому персонажі на пробному або безкоштовному обліковому записі не зможуть отримати їх. Після збору зі сховища жетони стають доступними для витрати.

Торгові жетони є загальною на обліковий запис Battle.net валютою, а кількість їх можна переглянути в інтерфейсі Торгової лавки або списку валют персонажа.

Жетони, які не були отримані зі сховища до кінця місяця, зникають, тому їх не можна накопичувати протягом кількох сезонів та забирати потім. Зібрані зі сховища жетони не скидаються на початку нового місяця, а переносяться далі. Обмежень на максимальну кількість зібраних жетонів немає.

Наразі отримати Торгові жетони можна чотирма способами – перші два повторювані багаторазові, а останні два доступні лише одноразово. Всього протягом місяця гравці можуть отримати не більше 1000 жетонів без урахування одноразових акцій та можливих подарунків від розробників.

  • 500 жетонів додаються до сховища автоматично в перший день кожного місяця.
  • 500 жетонів в загальній сумі можна додати до сховища, виконуючи різні завдання Журналу мандрівника.
  • 500 жетонів одноразово отримують за проходження ознайомчого завдання.
  • 500 жетонів одноразово отримують власники Dragonflight.

Придбати всі товари поточного місяця в лавці, які даються за жетони, не вистачить, тому доведеться вибирати найбільш привабливі речі.

За досягнення “Постійний відвідувач торгової лавки” та отримання особливої щомісячної нагороди Торгової лавки (збір 500 жетонів за завданнями Журналу мандрівника) 12 разів гравцю достанеться косметичний набір зброї Комплект: Вагарлива помста. Нагороду для цього досягнення потрібно отримати 12 разів в сумі, а не обов’язково щомісяця поспіль протягом року, тому процес можна розтягнути на більше року, нехай це й триватиме довше. Цей комплект – броня Стража нічних ельфів, яка має версії для персонажів усіх рас і статей, тому її можна вільно використовувати для трансмогрифікації будь-якого героя.

Обладунки мають два забарвлення, що змінюються залежно від часу доби.

Завдання Журналу мандрівника для Торгової крамниці

Торгова крамниця має свої завдання, за виконання яких можна отримати додаткові Торгові жетони.

Список завдань представлений у Журналі мандрівника, що розташовується на першій вкладці Путівника пригодами (Shift+J). Для використання Путівника з пригод потрібен персонаж 10+ рівня. Завдання найрізноманітніші та для зручності розділені за типом на кілька категорій: “Dragonflight”, “PvP”, “Битви вихованців”, “Завдання”, “Особливі”, “Підземелля та рейди”, “Свята та події”, “Професії”; також присутній пункт “Усе”, де представлений повний список завдань. Частина завдань має загальне призначення, частина пов’язана з актуальним доповненням, а ще частина – з подіями та святами, що випадають на поточний сезон.

У кожного завдання є докладний опис, який вказує, що саме потрібно зробити, а також кількість Очок подорожі, що йдуть на заповнення шкали прогресу поточного місяця. Виконуючи завдання, гравець заповнює шкалу і періодично відкриває нагороди у вигляді додаткових Торгових жетонів. Повністю шкала вміщує 1000 Очок подорожі або 100%. За кожні 20% (200 очок) заповнення в скриню додається по 100 жетонів – разом можна отримати максимум 500 жетонів на місяць.

Прогрес завдань єдиний для облікового запису Battle.net. Виконувати завдання і заповнювати шкалу потрібно протягом місяця: на початку наступного місяця прогрес і виконані завдання будуть скинуті, а частина старих завдань буде замінена на нові.

Ось для прикладу деякі завдання, що пропонуватимуться в першому сезоні:

  • Завершіть облогу Драконячої Погибелі (50) – Пройдіть сценарій “Облога Драконячої Погибелі” на Берегах Пробудження на Драконячих островах.
  • Убийте рейдових босів Dragonflight (200) – Убийте 10 рейдових босів Dragonflight.
  • Заробіть 7500 очок честі (200) – Заробіть 7500 очок честі.
  • Погодуйте улюбленця закускою “Щасливий улюбленець” (100) – Закуски “Щасливий улюбленець” можна купити в торговця товарами для улюбленців у Даларані: використайте закуску “Щасливий улюбленець” 5 разів.
  • Покажіть любов до полеглих драконів (50) – Покажіть свою /любов до 2 певних полеглих драконів у їхніх рейдах: Оніксиї, Малігоса, Сіндрагоса або Смертокрила.
  • Пройдіть 5 епохальних+ підземель (200) – Пройдіть 5 епохальних підземель із ключем.
  • Виконайте 15 локальних завдань (150) – Виконайте 15 локальних завдань.
  • Переможете досвідчених приборкувачів вихованців Драконівських островів із вихованцями-драконами (200) – Візьміть у команду щонайменше двох вихованців-драконів і переможете двох досвідчених приборкувачів вихованців Драконівських островів: Бакшушек, Ханіко, Семитот або Патчу.
  • Скористайтеся допомогою друга під час скелелазіння (50) – 10 разів скористайтеся допомогою друга під час завдань зі скелелазіння на Драконячих островах.
  • Позмагайтеся в перегонах на драконах з іншими гравцями (150) – Поговоріть із бронзовим охоронцем часу на Драконячих островах, щоб узяти участь у загальних перегонах: візьміть участь у перегонах 4 рази.
  • Виконайте замовлення на предмети (100) – Поговоріть з керуючим замовленнями на ринку ремісників Вальдраккена, щоб подивитися замовлення на предмети: виконайте 10 замовлень.
  • Загарпунити рибу з 5 друзями (50) – Спіймайте рибу гарпуном разом із 5 іншими гравцями на Драконячих островах.
  • Ярмарок Молодика: виставите Великий ягідний пиріг (50) – У період з 05/02 по 11/02 поставте Великий ягідний пиріг на Ярмарку Молодика.
  • Вилуплення гіпогрифів: отримайте і використовуйте примарне перо (150) – 23/02 отримайте і використовуйте примарне перо.
  • Любовна лихоманка: подаруйте Чудовий браслет-оберіг (150) – У період з 06/02 по 20/02 подаруйте Чудовий браслет-оберіг одному з лідерів вашої фракції.

Бонусом за повне заповнення шкали в поточному місяці гравець отримує особливу нагороду: у першому сезоні це буде транспорт Аш’адар, Вісник Світанку, що змінює своє забарвлення залежно від часу доби. Після виконання умов нагорода додається до Скрині колекціонера, звідки її потрібно забрати як і жетони.

 

Share.

Comments are closed.

Exit mobile version